Ένα πρωτόκολλο που προτάθηκε από την Ericsson, καθιστά ευκολότερο για τους κατασκευαστές να «φέρουν» την κινητή ευρυζωνικότητα κοντά στους καταναλωτές.

ericsson-logo• Νέο πρωτόκολλο από την Ericsson και τη Microsoft προς απλοποίηση της υιοθέτησης Κινητής Ευρυζωνικότητας σε notebooks και tablets με Windows 8
• Ανταπόκριση στις προσδοκίες των καταναλωτών για συνεχή συνδεσιμότητα
• Η νέα γενιά των modules κινητής ευρυζωνικότητας από την Ericsson υποσηρίζει αυτό το πρωτόκολλο για τα Windows 8


Οι κατασκευαστές συσκευών που εφαρμόζουν το πρωτόκολλο δεν θα χρειάζεται πλέον να εγκαταστήσουν προγράμματα «πλοήγησης» για την ενσωματωμένη κινητή ευρυζωνική σύνδεση ή διαχειριστής σύνδεσης – καθώς η υποστήριξη πρωτοκόλλου περιλαμβάνεται στα Windows 8. Η νέα γενιά των modules κινητής ευρυζωνικότητας της Ericsson υποστηρίζει αυτό το πρωτόκολλο, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Microsoft BUILΔ στις Η.Π.Α..


Ο Mats Norin, επικεφαλής της Ericsson Mobile Broadband Modules, δήλωσε: «Αυτό το ανοιχτό πρωτόκολλο επικοινωνίας συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους κατασκευαστές notebook και tablet. Αυτό ισχύει, επίσης, για τον τελικό χρήστη, επιτρέποντας συνεχή σύνδεση και πιο απλές ενημερώσεις σε σχέση με διαφορετικές λήψεις από websites των κατασκευαστών.»


Η Ericsson έχει, επίσης, συνεργαστεί με την AMD, την Intel, την NVIDIA και την Texas Instruments. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα modules κινητής ευρυζωνικότητας της Ericsson υποστηρίζοντας το πρωτόκολλο βοηθούν στην ομαλή υιοθέτηση της κινητής ευρυζωνικότητας για τα Windows 8- βασισμένα σε PC.


O Norin συνεχίζει: «Καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν notebooks, netbooks, tablets και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, οι προσδοκίες τους σχετικά με τη συνδετικότητα αυξάνονται. Η Ericsson πιστεύει στην ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης, προκειμένου να βοηθά τους καταναλωτές να πάρουν αυτό που θέλουν ταχύτερα και με τον απλούστερο δυνατό τρόπο.»


Το πρωτόκολλο παρουσιάστηκε σε συσκευές στο συνέδριο Microsoft BUILD. που πραγματοποιήθηκε στο Anaheim, στην Καλιφόρνια στις 13-16 Σεπτεμβρίου.


Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα modules της Ericsoon, ξεκινώντας από τα F5321gw, H5321gw και C5621gw.