Ξεκίνησε να λειτουργεί και στη χώρα μας η νέα πύλη αγορών/πωλήσεων και δημοπρασιών Ricardo.gr από την Ricardo Internet Hellas τη νέα εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου.

ricardoΤην έναρξη της δραστηριότητάς της στην χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα η Ricardo Internet Hellas στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου. Η Ricardo Internet Hellas είναι το μέλος του Νοτιοαφρικάνικου Ομίλου Naspers Media Group που δραστηριοποιείται στους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου, της συνδρομητικής τηλεόρασης, των εκδόσεων και της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας της στην Ελλάδα, η Ricardo Internet Hellas προσφέρει ήδη από τις 13 Νοεμβρίου στους Έλληνες καταναλωτές την ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοροπωλησιών και δημοπρασιών ricardo.gr

Η πλήρως ελληνική πλατφόρμα της ricardo.gr διαθέτει 28 κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες αφορούν καινούργια, μεταχειρισμένα, ελαττωματικά και προϊόντα κάθε λογής. Η ricardo.gr απευθύνεται σε ιδιώτες και ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα ως το εναλλακτικό κανάλι πώλησης για τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με την ομάδα Διοίκηση της Ricardo Internet Hellas, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους 5 εκατ ευρώ μέχρι το τέλος του 2011. Παράλληλα η εταιρία στοχεύει μέχρι το τέλος του 2011 τα εγγεγραμμένα μέλη του στην Ελλάδα να ανέρχονται σε 250.000 και η αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 35 εκατ ευρώ.

Στα μοναδικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας ricardo.gr περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι 3 εναλλακτικοί τρόποι αγοράς και πώλησης που προσφέρει στους χρήστες (Δημοπρασία, Δημοπρασία με άμεση αγορά τιμής και Προσφορά με σταθερή τιμή), η αναζήτηση ανά περιοχή για όλη την Ελλάδα, το οργανωμένο Customer Service και η αυστηρή διαδικασία εγγραφής και χρήσης με τα τεχνικά μέσα που ακολουθεί. Όλα τα παραπάνω συντελούν στην ασφάλεια των συναλλαγών.

Η ΜΙΗ Internet Ευρώπης, έχει παρουσία σε 15 χώρες και αποτελείται από 2 groups, το Ricardo Group στο οποίο ανήκουν οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης και το Allegro Group, που ανήκουν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Με αφορμή την έναρξη της δραστηριότητας της εταιρίας στην Ελλάδα, ο κος Heiner Kroke, CEO του Ricardo Group δήλωσε: “Οι προκλήσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πολύ μεγάλες. Η Ricardo Internet Hellas αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Ομίλου Ricardo έχει δημιουργήσει και προσφέρει στους Έλληνες την πλέον ασφαλή και ολοκληρωμένη πύλη για αγορές, πωλήσεις και δημοπρασίες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το ελληνικό κοινό θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει η ricardo.gr”.

Επιπρόσθετα ο κος Δημήτρης Τριτάρης, Γενικός Διευθυντής της Ricardo Internet Hellas ανέφερε: “Η Ricardo Internet Hellas τοποθετείται σε μια αναπτυσσόμενη αγορά όπως είναι η Ελλάδα έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει την μεγαλύτερη online κοινότητα αγορών και πωλήσεων στη χώρα. Η ελληνική μας πλατφόρμα, η ποικιλία τιμών και προϊόντων, η ασφάλεια, οι υπηρεσίας μας, και το μοντέλο λειτουργίας και συναλλαγών που ακολουθούμε αποτελούν τα εχέγγυα που πιστεύω θα συμβάλλουν ωστε οι Έλληνες να στρέφονται όλο και περισσότερο στις ηλεκτρονικές αγορές”.