Η διαμάχη ΟΤΕ-Teledome καλά κρατεί, με τον πόλεμο ανακοινώσεων να συνεχίζεται και από τις δύο πλευρές.

Απάντηση στο δελτίο τύπου της Teledome, εξέδωσε ο ΟΤΕ. Το techpress.gr σας παραθέτει τις πρόσφατες ανακοινώσεις των εταιρειών.

Με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας Teledome, ο ΟΤΕ δηλώνει τα εξής:

• Με βάση την απόφαση 955/2008 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απορρίπτονται ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Teledome, η οποία κατηγορεί τον ΟΤΕ ως παράνομο για την διακοπή των παρεχόμενων σε αυτή υπηρεσιών.

• Το δικαστήριο, κάνοντας πρωτογενή ερμηνεία του νόμου, ορίζει νέα προθεσμία συνδιαλλαγής (ένταξη στις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 – νέος πτωχευτικός κώδικας) χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο παρελθόν και σε προηγούμενες συμπεριφορές.

• Ο ΟΤΕ έχει συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση, η οποία ορίζει την 16/12/2008 ως νέα καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας συνδιαλλαγής. Μέχρι τότε η Teledome πρέπει να ικανοποιεί τις τρέχουσες οφειλές της, προκειμένου ο ΟΤΕ να μην διακόψει εκ νέου την παροχή υπηρεσιών προς αυτήν.

Και αν έχετε χάσει το “επεισόδιο” της πρόσφατης δήλωσης της Teledome, σας παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου.

Teledome: Δελτίο Τύπου
“Παρόλο που εξακολουθεί να μην έχει εκδώσει οιαδήποτε προσωρινή διαταγή η ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ, δύο και πλέον μήνες μετά την παράνομη διακοπή της 12.9.2008, αναγκάσθηκε να προβεί σε επανασύνδεση, μόλις χθες το βράδυ, της λειτουργίας των κυκλωμάτων της TELEDOME ΑΕΒΕ.

Ταυτοχρόνως, χωρίς να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, φρόντισε να τροφοδοτήσει στα Μ.Μ.Ε ενημέρωση, με την οποία προαναγγέλλει την … εκ νέου διακοπή των υπηρεσιών του σε βάρος της εταιρείας!

Στην ενημέρωσή του αυτή, τα νομικά “εφευρήματα” του ΟΤΕ και οι αντιφατικοί ισχυρισμοί του σχετικά με τη διαδικασία συνδιαλλαγής της TELEDOME ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποιούν το περιεχόμενο της ίδιας της απόφασης 955/2008 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο ΟΤΕ, αφού έκοψε τις γραμμές τις εταιρείας μας στις 12.9.2008, ισχυριζόμενος ότι η συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της είχε δήθεν λήξει (πριν καν αρχίσει), τώρα, στην ανακοίνωσή του της 17.11.2008, αναφέρει ότι το δικαστήριο όρισε νέα προθεσμία συνδιαλλαγής «χωρίς καμία αναφορά στο παρελθόν»!

Όμως, η απόφαση 955/2008 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίνει ότι η διαδικασία συνδιαλλαγής εκκίνησε από την επομένη της επίδοσης της απόφασης 670/2008 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο μεσολαβητή, στα μέσα Σεπτεμβρίου, και επί λέξει αναφέρει ότι «το έργο της μεσολαβήσεως είναι περίπλοκο και χρονοβόρο, προκύπτει δε ότι η ως άνω δίμηνη προθεσμία δεν θα επαρκέσει για την ολοκλήρωση του έργου του μεσολαβητή, αλλά απαιτείται η παράταση αυτής για έναν (1) ακόμη μήνα».

Ήδη δε, ένα μήνα πριν την έκδοση της αποφάσεως αυτής, το ίδιο Δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα του ΟΤΕ για άρση προσωρινής προστασίας μας, η οποία παρατάθηκε στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας συνδιαλλαγής. Παρά ταύτα, ο ΟΤΕ επέμεινε στην παράνομη συμπεριφορά του διακοπής των κυκλωμάτων μας.

Η εταιρεία, από την παράνομη διακοπή υπηρεσιών του ΟΤΕ και τη συστηματική δυσφήμιση που έκαναν υπάλληλοί του, καθ’ όλο το κρίσιμο δίμηνο της διαδικασίας συνδιαλλαγής, στερήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των συνδρομητών της και υπέστη ζημίες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, με την από 17.11.2008 ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ επιμένει να δηλώνει ότι προκειμένου να μην «ανοιγοκλείνει» τις υπηρεσίες της TELEDOMΕ μέχρι την «καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας συνδιαλλαγής», θα έχει απαιτήσεις και για την περίοδο που … δεν παρείχε υπηρεσίες!

Οι «εξαγγελίες» αυτές, εκτός την από εμφανή περιφρόνηση προς το καταναλωτικό κοινό μας, αποτελούν κραυγαλέα προσπάθεια να κατασκευασθεί κάποιο «άλλοθι» για τις παράνομες πράξεις του ΟΤΕ, για τις οποίες έχει ήδη μηνυθεί η Διοίκησή του, και αποδεικνύουν πανηγυρικά το δόλο και εμμονή του να «τελειώνει» με έναν ακόμα ανταγωνιστή του.

Τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις του ΟΤΕ, στον οποίο η ΕΕΤΤ επιτρέπει να ενεργεί ανεξέλεγκτος όταν πρόκειται για την εταιρεία μας, καθιστούν το περιβάλλον ανταγωνισμού στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα ασφυκτικό.

Δεν υφίσταται άλλο προηγούμενο, εντός και εκτός της χώρας μας, πάροχος με δεσπόζουσα θέση στην αγορά να επιχειρεί με παρόμοιας διάρκειας και συχνότητας παράνομες διακοπές υπηρεσιών σε βάρος ανταγωνιστή του, να τον θέσει εκτός αγοράς, η δε Ρυθμιστική της αγοράς Αρχή να σιωπά και αρνείται την παροχή εμπρόθεσμης και αποτελεσματικής έννομης προστασίας.”