Η HP Hellas επιβεβαιώνει την υπεροχή της στην τοπική αγορά με μερίδια αγοράς υπερδιπλάσια έναντι του ανταγωνισμού

HPH HP Hellas βρίσκεται για ένα ακόμη τρίμηνο στην κορυφή της αγοράς των servers στην Ελλάδα και την Κύπρο, σύμφωνα με την έκθεση της IDC για το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Πιο συγκεκριμένα, η HP κυριάρχησε στην τοπική αγορά, με μερίδια υπερδιπλάσια και πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερα σε απόλυτα μεγέθη, σε σχέση με αυτά των αμέσως επόμενων ανταγωνιστών.


Η έκθεση της IDC επιβεβαιώνει την πρωτοπορία της HP στην ελληνική αγορά των x86 servers με μερίδιο 54,5% επί των εργοστασιακών πωλήσεων μονάδων. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων της HP σε αυτή την κατηγορία ανήλθε στο +6,4%. Όπως προκύπτει από την ίδια έκθεση, οι πωλήσεις της HP ξεπερνούν κατά σχεδόν 21 ποσοστιαίες μονάδες τα μεγέθη της δεύτερης στην κατάταξη εταιρείας.


Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα επιτεύγματα της HP Hellas και στην κατηγορία των UNIX (RISC/EPIC) servers, όπου η εταιρεία διατήρησε την κορυφαία θέση για 14ο συνεχόμενο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, το μερίδιο της HP ανήλθε στο 57,8% επί των εργοστασιακών εσόδων, ενώ το μερίδιο του ανταγωνιστή που ακολουθεί στη λίστα της IDC υπολείπεται κατά σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής αγοράς στους Business Critical Servers της HP, καθώς οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν στην τεχνολογία της HP έναν πολύτιμο σύμμαχο για τη διασφάλιση της ομαλής τους λειτουργίας, για την προώθηση της καινοτομίας και για τη μελλοντική τους ανάπτυξη.


«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που για ένα ακόμη τρίμηνο, οι επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο εμπιστεύτηκαν την HP για την παροχή ευέλικτων και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής» , δήλωσε ο Θανάσης Πατσάκας, Enterprise Servers, Storage & Networking Business Unit Manager της HP Hellas. «Η εδραίωση της εταιρείας μας στην κορυφή της αγοράς επιβραβεύει την ισχυρή δέσμευση μας στην τοπική αγορά, καθώς και την προσπάθεια των στελεχών μας να προσφέρουν βέλτιστες λύσεις στους πελάτες μας. Το κορυφαίο μας χαρτοφυλάκιό διατηρεί την ισχυρή δυναμική του έναντι του ανταγωνισμού και μας προσφέρει ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα», συμπλήρωσε.