Η εταιρία BSI, επίσημος διανομέας των storage server systems της QNAP για την Ελλάδα, ανακοίνωσε την άφιξη ενός νέου, ισχυρού και ευέλικτου μοντέλου NAS (Network-Attached Storage).

ts509proΤο συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγο των αυξημένων δυνατοτήτων και της ευέλικτης σχεδίασης του. Διαθέτει 5 hot swappable θέσεις για σκληρούς δίσκους (έχοντας έτσι την δυνατότητα για διαχείριση δίσκων single disk/RAID0/RAID1/RAID5/RAID5 + hot spare/RAID6/JBOD)  και μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα χωρίς την χρήση υπολογιστή στο δίκτυο που επιθυμούμε, χάρη στην ενσωματωμένη οθόνη που έχει. Στην καρδιά του TS-509Pro υπάρχει ο επεξεργαστής της Intell Celeron στα 1.6 GHz καθώς και μνήμη RAM DDRII 1GB, ώστε να είναι ιδιαίτερα γρήγορο ακόμα και σε περίπτωση που υπάρχουν ταυτόχρονα πολλοί χρήστες συνδεδεμένοι. Επιπλέον, διαθέτει δύο συνδέσεις δικτύου Gigabit LAN, ώστε να μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα είτε σε δυο δίκτυα με διαφορετική IP address ή στο ίδιο δίκτυο. Εάν μάλιστα συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο και με τις δύο θύρες, μπορεί να μοιράζει το φόρτο εργασίας του ανάμεσα σε αυτές ή να συνεχίσει να δουλεύει μόνο με την μία θύρα στην περίπτωση που η άλλη παρουσιάσει κάποιο σφάλμα. Διπλό είναι και το λειτουργικό σύστημα του TS-509Pro, ώστε στην περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο ένα να αναλάβει το δεύτερο την ομαλή λειτουργία του συστήματος και την εκ νέου σωστή αντιγραφή του δεύτερου λειτουργικού συστήματος.

Τέλος, όπως όλα τα μοντέλα της QNAP, χάρη στην συμβατότητα τους με το πρότυπο DLNA, μπορούν να επικοινωνούν πέρα από υπολογιστές και με συμβατές καταναλωτικές συσκευές όπως το Playstation3 ή κάποιο επιτραπέζιο BluRay player.

Η λιανική τιμή του QNAP TS-509 είναι  €939 (χωρίς το ΦΠΑ). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην εταιρία BSI και στο τηλέφωνο 210 6511826 ή στο www.bsi.gr .