Επιταχύνεται η μετάβαση των πελατών προς το cloud. Επιδόσεις που ξεπερνούν τα 1.000.000 IOPS και τα 10 GBps σε περιβάλλον VMware vSphere 5

EMC logo 2011H ΕMC Corporation, η πρώτη επιλογή των πελατών που επιθυμούν να στραφούν σε εικονικές υποδομές τεχνολογίας VMware® και cloud σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της δικτυακής κοινότητας Wikibon, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε να πετύχει επιδόσεις συντριπτικά υψηλότερες από τα προηγούμενα όρια, όσον αφορά την ταχύτητα αποθήκευσης (storage throughput) και το εύρος ζώνης σε περιβάλλον VMware vSphere® 5. Με τις επιδόσεις και τη δυνατότητα επέκτασης (scalability) των συστημάτων της να φτάνουν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, η EMC βοηθά τους πελάτες της να επιταχύνουν τη μετάβαση σε υποδομές cloud, αφαιρώντας τους όποιους περιορισμούς σε σχέση με την απόδοση mission critical εφαρμογών σε εικονικό περιβάλλον ΙΤ.


Δοκιμάζοντας την απόδοση ενός συστήματος αποθήκευσης EMC® Symmetrix® VMAX® εξοπλισμένο με VMware vSphere 5 καταγράφηκε επίδοση πάνω από 1.000.000 IOPS (input/output operations το δευτερόλεπτο), τρεις φορές υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ των 364.000 IOPS που είχε πετύχει σύστημα τριών EMC CLARiiON CX4 εξοπλισμένων με το VMware vSphere 4. Tο σύστημα Symmetrix VMAX διέθετε 8 engines και 960 σκληρούς δίσκους. Η δοκιμή αυτή έδειξε ότι σε πλήρες φορτίο το Symmetrix VMAX μπορεί να υποστηρίζει σε επίπεδο εικονικής μηχανής χρόνους απόκρισης της τάξης των 2 χιλιοστών του δευτερολέπτου, αποδεικνύοντας την ικανότητα τόσο του VMware vSphere 5, όσο και του Symmetrix VMAX, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τις επιδόσεις της τελευταίας γενιάς επεξεργαστών Intel Xeon και των πανίσχυρων Host Bus Adapters Lightpulse της Emulex. Με απόδοση αυτού του επιπέδου, οι μεγάλοι οργανισμοί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για τη μεταφορά σε εικονικό περιβάλλον ακόμη και των πιο απαιτητικών, από πλευράς επεξεργασίας, online εφαρμογών, εξασφαλίζοντας σε χαμηλότερο κόστος, service level agreements που εγγυώνται τη διεκπεραίωση ακόμη και του πιο δύσκολου φορτίου με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση (latency), και κερδίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με ένα παραδοσιακό κέντρο επεξεργασίας.


Οι δοκιμές bandwidth ενός μονού συστήματος ενοποιημένης αποθήκευσης EMC VNX , εξοπλισμένου με το VMware vSphere 5, κατέδειξαν την ισχύ του συστήματος VNX καταγράφοντας workload της τάξης των 10GBps, 3.5 τουλάχιστον φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο όριο του VMware vSphere, το οποίο είχε επιτευχθεί με χρήση τριών συστοιχιών EMC CLARiiON CX4. Παράλληλα, οι δοκιμές αυτές απέδειξαν πόσο αποδοτικά, γρήγορα, απλά και οικονομικά είναι τα δίκτυα converged storage, και ο συνδυασμός του νέου FCoE initiator του VMware vSphere 5 με τους νέους δικτυακούς προσαρμογείς x520 της Intel. Χάρη στην τελευταία τεχνολογία της EMC και της VMware, ακόμη και τα πιο ακραία φορτία από εφαρμογές όπως Big Data analytics, data warehousing και media, μπορούν να περάσουν σε εικονικές υποδομές, εξοικονομώντας χρήματα και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα.


Η EMC προσφέρει ευρεία τεχνική υποστήριξη, αλλά και το πιο ολοκληρωμένο integration υποδομών cloud με το VMware vSphere 5. Τα προϊόντα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες της EMC βρίσκονται στην κορυφή της αγοράς, ενώ ο συνδυασμός τους με την τεχνολογία και τις υποδομές cloud της VMware επιταχύνει τη μετάβαση των πελατών στο cloud, βοηθώντας τους να μειώσουν τα κόστη του IT και να βελτιώσουν την ευελιξία της επιχείρησης τους.


“Η VMware και η EMC είναι προσηλωμένες στο να προσφέρουν λύσεις υψηλών επιδόσεων, οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν με άνεση ακόμη και το πιο απαιτητικό φορτίο,” δήλωσε ο κ. Hatem Naguib, αντιπρόεδρος Alliances της VMware. “Τα συστήματα αποθήκευσης της EMC έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που αξιοποιεί τη σημαντική βελτίωση των επιδόσεων του νέου VMware vSphere® 5, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να μεταφέρουν με σιγουριά business-critical εφαρμογές σε εικονικές υποδομές.”


“Το συγκεκριμένο benchmark σπρώχνει πολύ ψηλά τις δυνατότητες επέκτασης (scalability) εικονικών και cloud υποδομών. Οι πελάτες μπορούν να νιώθουν σίγουροι για τη μεταφορά σε εικονικό περιβάλλον ακόμη και των πιο απαιτητικών, mission critical, εφαρμογών τους, γνωρίζοντας ότι η επένδυση που έχουν κάνει σε υποδομές EMC και VMware vSphere® έχει τη δυνατότητα να μεγαλώνει μαζί με τις ανάγκες της επιχείρησης τους,” ανέφερε από την πλευρά της EMC ο κ. Chad Sakac, Αντιπρόεδρος του VMware Technical Alliance.