Η Toshiba 55ZL2 προσφέρει επαναστατική ανώτερη τεχνολογία με premium design προσφέροντας 3D εμπειρία χωρίς τη χρήση 3D γυαλιών

Toshiba 55zl2 (2)Χθες, η Toshiba Europe GmbH παρουσίασε την πρώτη μεγάλης οθόνης 3D τηλεόραση χωρίς ειδικά γυαλιά. Η 55ZL2 διαθέτει οθόνη 139cm (55”) και δεν προϋποθέτει χρήση ειδικών γυαλιών για 3D. Επιπλέον η 55ZL2 είναι η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο που απευθύνεται σε καταναλωτές και διαθέτει οθόνη Quad Full HD. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην 55ZL2 να προσφέρει 3D τηλεοπτική εμπειρία σε πολλούς θεατές και να εμφανίζει 2D περιεχόμενο σε τέσσερις φορές (Quad) Full HD ανάλυση. Η εφαρμογή 3D χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών της 55ZL2 τροφοδοτείται με CEVO-ENGINE, το σύστημα πολλαπλών επεξεργαστών της Toshiba για την υλοποίηση πολλών εφαρμογών παράλληλα, το οποίο περιλαμβάνει PERSONAL-TV, που επιτρέπει στον καταναλωτή να προσωποποιεί τις προτιμήσεις του και SMART-TV εφαρμογές όπως εγγραφή USB και πρόσβαση στο Toshiba Places. Διαθέτει επίσης Auto Calibration για να αγγίζει η ποιότητα της εικόνας τα επίπεδα ενός επαγγελματικού στούντιο. Η 55ZL2 θα είναι διαθέσιμη το Δεκέμβριο του 2011 στη Γερμανία ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι ημερομηνίες που θα κυκλοφορήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Νέα εποχή για τη 3D τηλεόραση
Οι μηχανικοί της Toshiba δοκίμασαν τις δυνατότητά τους στην ανάπτυξη software αλγόριθμων και το σχεδιασμό ισχυρών επεξεργαστών για ηλεκτρονικές συσκευές ώστε να επιτύχουν πολλαπλές γωνίες θέασης στερεοσκοπικών εικόνων και παράλληλα τη δυνατότητά να τις αποτυπώνουν με εξαιρετική ποιότητα σε μεγάλη οθόνη. Για την 55ZL2, χρησιμοποίησαν μια σειρά φακών που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε μια μεγάλη τηλεόραση μαζικής διάθεσης.


Εκλεπτυσμένη lenslet τεχνολογία προσφέρει πολλαπλές θεάσεις
Η 3D τεχνολογία χωρίς τη χρήση γυαλιών βασίζεται στην στεροσκοπική αρχή της ταυτόχρονης παράδοσης μιας εικόνας για το αριστερό μάτι και μιας άλλης με μια μικρή μετατόπιση για το δεξί μάτι – αυτές αποτυπώνονται στον εγκέφαλο του θεατή για να προκύψει η 3D εικόνα. Για να επιτύχουμε 3D χωρίς γυαλιά, οι φακοί κατευθύνουν τις εικόνες στα μάτια του θεατή. Η τεχνολογία Integral Imaging της CEVO-ENGINE που περιλαμβάνεται στην 55ZL2 προσφέρει εννέα διαφορετικές θεάσεις που δημιουργούν με τη σειρά τους πολλαπλές ζώνες θέασης στο μπροστινό μέρος της τηλεόρασης. Αυτό επιτρέπει σε μερικούς θεατές να απολαμβάνουν 3D εμπειρία την ίδια στιγμή χωρίς να φοράνε ειδικά γυαλιά.


Τεχνολογία εντοπισμού προσώπου για βέλτιστη εμπειρία 3D
Προκειμένου να βελτιώσει τις ζώνες θέασης μπροστά στην τηλεόραση, η 55ZL2 διαθέτει εφαρμογή εντοπισμού προσώπου. Κοινώς εντοπίζει τη θέση του θεατή και καθορίζει ανάλογα την εμπειρία της τηλεθέασης.


Quad Full HD οθόνη για ανώτερη ποιότητα εικόνας σε 3D και 2D
Οι εννέα γωνίες θέασης με υψηλή ποιότητα εικόνας αποτελούν μια πρόκληση. Για το λόγο αυτό η Toshiba ενσωμάτωσε ένα πάνελ των 3,840 x 2,160 pixels, ανάλογο με μια Quad Full HD ανάλυσης, ώστε να προσφέρει εννέα θεάσεις ταυτόχρονα. Μια επιπλέον παροχή στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας της 55ZL2 είναι η δυνατότητα να εμφανίζει 2D περιεχόμενο σε Quad Full HD ανάλυση. Με λίγα λόγια: φωτογραφίες από κάμερα 8 Mega-Pixel μπορούν να εμφανίζονται στην οθόνη χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας.
Με τη χρήση σύνθετης τεχνολογίας Toshiba’s Resolution+ γίνεται η μετατροπή τηλεοπτικών προγραμμάτων σε ανάλυση SD ή HD- όπως επίσης και DVD ή Blu-rayTM περιεχομένου σε τέσσερις φορές Full HD ανάλυση – ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η Quad FHD οθόνη.


Ένα έξυπνο και προσωποποιημένο παράθυρο στον κόσμο
Η 55ZL2 προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από 3D τηλεόραση χωρίς ειδικά γυαλιά. Συγχρόνως διαθέτει ενισχυμένες SMART-TV λειτουργίες που προσφέρουν πρόσβαση στο Toshiba Places, την online πλατφόρμα της Toshiba για streaming, αγορά και διανομή διαδικτυακού περιεχομένου. Επιπλέον διαθέτει τεχνολογία HbbTV® (Hybrid broadcast broadband TV). Τέλος η 55ZL2 επιτρέπει εγγραφή USB ψηφιακών εκπομπών σε εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω USB. Χάρις την εφαρμογή Toshiba Apps Connect, οι κάτοχοι iPhone® δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν το τηλεχειριστήριο αλλά μπορούν να ελέγχουν την τηλεόραση χρησιμοποιώντας smartphone.


Η 55ZL2 διαθέτει επίσης εφαρμογές PERSONAL-TV: η τηλεόραση μπορεί να αποθηκεύει προσωπικές προτιμήσεις για εικόνες και προσωπική λίστα καναλιών για μέχρι τέσσερις χρήστες ενώ υποστηρίζει και την προσωπική ταξινόμηση του εγγεγραμμένου περιεχομένου. Επιπλέον μπορεί να θυμάται το επίπεδο έντασης που προτιμά ο κάθε χρήστης.


CEVO-ENGINE: η τεχνολογία πίσω από τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά
Η CEVO-ENGINE, με σύστημα πολλαπλών επεξεργαστών για την υλοποίηση πολλών εφαρμογών παράλληλα, είναι ενσωματωμένη στην 55ZL2. Η πρωτοποριακή τεχνολογία CEVO-ENGINE παραδίδει τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να δημιουργηθούν οι 3D εικόνες τις οποίες και εφαρμόζει σε εννέα διαφορετικές ζώνες θέασης. Είναι η μοναδική συσκευή στη βιομηχανία τηλεοράσεων που διαθέτει την απαιτούμενη ισχύ ώστε να διαχειριστεί τους σύνθετους αλγόριθμους που απαιτούνται για 3D χωρίς γυαλιά και άλλες εφαρμογές.


Auto Calibration: ποιότητα εικόνας σε επίπεδο στούντιο
Η 55ZL2 αξιοποιεί τις επιδόσεις CEVO-ENGINE για να αυξήσει περαιτέρω την ποιότητα εικόνας. Δίνει συγχρόνως ισχύ στο εργαλείο Auto Calibration που βελτιώνει τις ρυθμίσεις της οθόνης για να δείξει εικόνες στη χρωματική γκάμα που χρησιμοποιούν οι σκηνοθέτες ταινιών. Μέχρι τώρα την εφαρμογή colour-analyser -χρησιμοποιούσαν μόνο επαγγελματίες και χρειαζόταν εξωτερικός ηλεκτρονικός υπολογιστής . Με τη CEVO-ENGINE όλες οι διαδικασίες μπορούν να γίνουν εσωτερικά.