H Ericsson εξαγοράζει την πλατφόρμα τεχνολογίας Machine to Machine της Telenor Connexion.


ericssonΗ Ericsson ολοκλήρωσε τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας με τεχνολογία M2M (machine-to-machine) από την Telenor Connexion, που είχε ανακοινωθεί και στις 19 Απριλίου 2011. Η εξαγορά αυτή συνάδει με τη φιλοδοξία της Ericsson να προωθήσει στην αγορά την Μ2Μ επικοινωνία, προσθέτοντας την πολύτιμη τεχνολογία και τεχνογνωσία των 10 εργαζομένων που μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας.


Η Μ2Μ υπηρεσία της Ericsson, η πλατφόρμα Device Connection, προφέρει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους έναν τρόπο να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες Μ2Μ υπηρεσίες για εταιρικούς πελάτες και κάνει την εμφάνιση της στην αγορά ως υπηρεσία με αρχικά χαμηλή επένδυση στην τεχνολογία και γρήγορο χρόνο διάθεσης στην αγορά.


Σήμερα, η κινητή συνδεσιμότητα χρησιμοποιείται σε διάφορες Μ2Μ λύσεις, όπως τα smart meters και το fleet management, ενώ είναι χρήσιμη για όλα τα προϊόντα με λογισμικό, που μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν, αν είναι συνδεδεμένα σε κινητό δίκτυο.


Η εξαγορά περιλαμβάνει την πλατφόρμα τεχνολογίας Μ2Μ της Telenor Connexion και τη μεταφορά 10 εργαζομένων που θα συνεχίσουν το έργο τους για την ανάπτυξη της προσφοράς υπηρεσιών από την πλατφόρμα Device Connection της Ericsson. Η Telenor Connexion γίνεται ο πρώτος πελάτης της Ericsson στην πλατφόρμα. Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων.


Η Telenor Connexion ανήκει εξολοκλήρου στην Telenor Group, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο με 127 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας σε ενοποιημένες επιχειρήσεις – 301 εκατομμύρια συνδρομητές συμπεριλαμβανομένης της VimpelCom Ltd (associated company).