Η Google δηλώνει ότι είναι έτοιμη να επενδύσει στον τομέα της Web TV στην Ευρώπη προσεχώς.


googletv1Ο εκτελεστικός προέδρος, Έρικ Σμιντ, επιβεβαίωσε ότι η τηλεόραση όπως την οραματίζεται το Google θα ανοίξει στην Ευρώπη το 2012, εάν δεν υπάρξουν εμπόδια ανάλογα με εκείνα που έβαλαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ, μπλοκάροντας την υπηρεσία.


Ο Έρικ Σμιντ είναι κύριος ομιλητής σε φεστιβάλ στο Εδιμβούργο με θέμα την τηλεόραση, μια θέση που επί 35 χρόνια παίρνουν παραδοσιακοί παίκτες της αγοράς της τηλεόρασης, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις επικείμενες αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο.


Ο Σμιντ δήλωσε βέβαιος ότι οι δύο μεγάλοι συνεργάτες του Google στην επιχείρηση συνύπαρξης τηλεόρασης-Διαδικτύου, Sony (τηλεοράσεις Sony Internet TV, οδηγός Blu-ray με Google TV) και Logitech (χειριστήρια και άλλα) θα παραμείνουν στη συμμαχία, παρά τα εμπόδια που την έχουν επιβραδύνει. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ABC, NBC και CBS φαίνεται να φοβούνται ότι το Google εποφθαλμιά τα σημαντικά υψηλότερα έσοδα της τηλεόρασης από τη διαφήμιση σε σχέση με αυτά από το Διαδίκτυο και βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο Σμιντ πάντως δήλωσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τα δίκτυα τουλάχιστον στην Μ.Βρετανία, όπου σύντομα λανσάρεται η υπηρεσία.