Ο Σεπτέμβρης αρχίζει στη μικρή οθόνη με το 2ο κύκλο επεισοδίων της σειράς “30 Rock” στο Universal Channel.


30 rockH διάσημη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος, Τίνα Φέι και η πολυβραβευμένη σειρά “30 Rock”, ανανεώνουν το ραντεβού τους στο Universal Channel (“Ο Κόσμος της Ψυχαγωγίας”), με το δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Τα δύο πρώτα επεισόδια θα μεταδοθούν την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011 (21:00 – 21:50) και στη συνέχεια θα προβάλλονται δύο νέα επεισόδια κάθε Τρίτη βράδυ.


Ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων της σειράς “30 Rock” περιλαμβάνει 15 συνολικά επεισόδια. Το τελευταίο (15ο – season finale), με την ονομασία “Cooter”, είναι αυτό που έδωσε στη Τίνα Φέι το βραβείο ΕΜΜΥ για το καλύτερο σενάριο κωμικής τηλεοπτικής σειράς. Το επεισόδιο αυτό θα μεταδοθεί την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00.


Η σειρά εξιστορεί τα ξεκαρδιστικά συμβάντα μιας ομάδας σεναριογράφων, παραγωγών και διαφόρων άλλων εργαζομένων στα παρασκήνια ενός κωμικού προγράμματος του NBC, το «TGS with Tracy Jordan (Tracy Morgan)», το οποίο γυρίζεται στα στούντιο του αμερικανικού δικτύου που στεγάζονται στο 30 Rockefeller Plaza της Νέας Υόρκης (εξ ου και ο τίτλος της κωμικής σειράς). Πρωταγωνιστούν η Τίνα Φέι και ο Άλεκ Μπάλντγουιν.


Η σειρά έχει βραβευτεί με έξι Χρυσές Σφαίρες και πολλές άλλες διακρίσεις και είναι μια από τις πιο πολυβραβευμένες σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης.


Σύνοψη της σειράς
Η Λιζ Λέμον (Τίνα Φέι) έχει την ευθύνη της σειράς TGS. Με την έναρξη της νέας σεζόν η Λίζ ανακαλύπτει ότι το δίκτυο έχει νέο επικεφαλής, τον Τζακ Ντόναχιου (Άλεκ Μπάλντγουιν), ειδικό στο μάρκετινγκ και με προϋπηρεσία στην General Electric. Με την άφιξη του Τζάκ, που είναι αποφασισμένος να αλλάξει το στύλ της σειράς, ξεκινάει μια σειρά ακαταμάχητα αστείων σκηνών.


Η ομάδα της σειράς TGS αποτελείται ακόμη από τον παρουσιαστή Τρέισι Τζόρνταν (Τρέισι Μόργκαν, Saturday Night Live), τον παραγωγό Πίτ (Σκότ Αντσίτ – Monk, The Office), τον συγγραφέα Φράνκ Ροσιτάνο (Τζούντα Φρίντλαντ – The Wrestler), την πρωταγωνίστρια του σόου Τζένα Μαρούνεϊ (Τζέιν Κρακόβσκι), τον ξεναγό των στούντιο Κένεθ Πάρσελ (Τζάκ Μακμπράιερ), την τηλεφωνήτρια Κάρυ (Κατρίνα Μπόουντεν) και τον Τούφερ (Κίθ Πάουελ – Law & Order).


Στην πρεμιέρα του 2ου κύκλου η Λιζ επιστρέφει στα πλατό μετά τις καλοκαιρινές της διακοπές, ανυπόμονη να δει τον Τζακ. Όμως ο αρχικός ενθουσιασμός μετατρέπεται σε απογοήτευση όταν ο Τζακ της διευκρινίζει ότι η θέση της δεν είναι αυτή που ήθελε. Επίσης ο Τζακ λέει στη Λιζ τα σχέδια του προκειμένου να συμπεριλάβει γυρίσματα του Seinfelfd show στο NBC show.