Η Nikon προσθέτει ένα νέο κομψό δίδυμο στη σειρά προϊόντων Coolpix, την S4150 με οθόνη αφής και την S6150 με zoom 7x.


nikon coolpix style 2012Η Nikon Europe εμπλουτίζει τη σειρά φωτογραφικών μηχανών COOLPIX Style (S) με δύο νέα μοντέλα που ανεβάζουν τον πήχη του στυλ και της λεπτομέρειας για τις λεπτές φωτογραφικές μηχανές. Το δίδυμο αποτελείται από την εξαιρετικά λεπτή COOLPIX S4150 που διαθέτει έξυπνη λειτουργία αφής και τη δυναμική και φορητή compact φωτογραφική μηχανή COOLPIX S6150 16 megapixel με φακό zoom 7x.


Η COOLPIX S4150
Με την COOLPIX S4150 δεν χρειάζεται να επιλέξετε ανάμεσα στις δυνατότητες και την εμφάνιση, γιατί μπορείτε να τα έχετε και τα δύο. Αυτή η έξυπνη φωτογραφική μηχανή 14 megapixel διατίθεται σε πέντε εκπληκτικά χρώματα και με πάχος 2 εκατοστά και βάρος 128 γραμμάρια δεν θα ξέρετε καν ότι την έχετε μαζί σας. Κι όμως, όταν θα θέλετε να αποτυπώσετε σημαντικές στιγμές της ζωής σας, θα είναι έτοιμη στη στιγμή, με τη δυνατότητα εγγραφής HD (720p) με ένα άγγιγμα και οπτικό zoom 5x που σας φέρνει κοντά στη δράση, είτε παρακολουθείτε ένα αθλητικό γεγονός, μια συναυλία ή μια τελετή αποφοίτησης.


Η υψηλής ανάλυσης διαισθητική οθόνη LCD 7,5 cm (3 ιντσών), 460.000 κουκκίδων, με έλεγχο αφής διευκολύνει το χειρισμό. Στη λειτουργία λήψης, το κλείστρο αφής σάς επιτρέπει να επιλέγετε ένα σημείο εστίασης αγγίζοντας απλώς ένα οποιοδήποτε σημείο στο κάδρο. Η φωτογραφική μηχανή θα ορίσει αυτόματα τις σωστές τιμές εστίασης και έκθεσης για το στοιχείο που θα αγγίξετε. Στη λειτουργία αναπαραγωγής, η επισκόπηση και η επεξεργασία των φωτογραφιών σας γίνεται πολύ διασκεδαστική χάρη στον έλεγχο αφής, με δυνατότητες όπως η Ζωγραφική και η προβολή Slide Show.


Η COOLPIX S4150 συνδυάζει έναν ευρυγώνιο φακό zoom 5x NIKKOR με έναν αισθητήρα εικόνας CCD 14 megapixel, για να εξασφαλίσει τη λήψη φωτογραφιών εξαιρετικής λεπτομέρειας που δείχνουν θαυμάσιες όταν μεγεθυνθούν. Τέσσερις λειτουργίες μείωσης του θαμπώματος ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις από την κίνηση του θέματος, τον χαμηλό φωτισμό και το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις εικόνες από την ίδια τη φωτογραφική μηχανή χωρίς κόπο με τα εύχρηστα εφέ φίλτρου, όπως το Χρώμα επιλογής, το οποίο μετατρέπει την εικόνα σας σε μονόχρωμη και κατόπιν προσθέτει μια πιτσιλιά χρώματος σε μια περιοχή της επιλογής σας, καθώς και τη Διάθλαση, η οποία προσθέτει ένα εφέ σε σχήμα αστεριού σε φωτεινά αντικείμενα.


Η COOLPIX S4150 διατίθεται σε πέντε χρώματα: κόκκινο, μαύρο, μωβ, μελί χάλκινο και ασημί.


Η COOLPIX S6150
Για εκείνους που θέλουν να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στη δράση, η COOLPIX S6150 έχει προηγμένες δυνατότητες που την κάνουν να ξεχωρίζει. Διαθέτει έναν ευρυγώνιο φακό zoom 7x NIKKOR με εξαιρετικό οπτικό zoom 28-196mm και έναν αισθητήρα εικόνας 16 megapixel που αποδίδει φωτογραφίες εξαιρετικής ευκρίνειας, κάνοντας ακόμα και τις μεγεθύνσεις σε μέγεθος αφίσας να δείχνουν εντυπωσιακές.


Τώρα μπορείτε να αποτυπώσετε τη στιγμή που θέλετε πιο εύκολα από ποτέ. Στρέψτε τη φωτογραφική μηχανή προς το θέμα σας και αγγίξτε την υψηλής ανάλυσης οθόνη 7,5 cm (3 ιντσών), 460.000 κουκκίδων, για να προσαρμόσετε και να εστιάσετε στο θέμα σας. Για αναμνήσεις που χρειάζονται κάτι παραπάνω από μια εικόνα, ένα ειδικό κουμπί εγγραφής video διευκολύνει την άμεση μετάβαση στην κινηματογράφηση της δράσης.


Με την οθόνη αφής μπορείτε, επίσης, να μετακινηθείτε ανάμεσα στις εικόνες, καθώς και να επιλέξετε και να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε εικόνα με την οποία θέλετε να πειραματιστείτε. Η COOLPIX S6150 περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη λειτουργία Επεξεργασίας φωτογραφιών, ώστε να έχετε πρόσβαση σε τεχνολογίες της Nikon όπως η Γρήγορη επεξεργασία, το Ενεργό D-Lighting, η Απαλή εστίαση και πολλές άλλες.


Εξασφαλίζονται εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες χάρη σε τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες μείωσης του θαμπώματος, οι οποίες ελαχιστοποιούν αυτόματα τις επιπτώσεις από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, την κίνηση του θέματος ή το χαμηλό φωτισμό. Η απόσβεση κραδασμών μετατόπισης φακού είναι μόνο μία από τις προηγμένες τεχνολογίες που υπόσχεται αποτελέσματα ανώτερου επιπέδου, ώστε ακόμα και αν φωτογραφίζετε κινούμενα θέματα με πλήρες zoom, η COOLPIX S6150 να μπορεί να αποδώσει καθαρές και ευκρινείς φωτογραφίες κάθε φορά.


Η COOLPIX S6150 διατίθεται σε πέντε χρώματα: βιολετί, μαύρο, κόκκινο, ροζ και ασημί.