H Sony σας προσφέρει έναν τρόπο απλοποίησης της διαδικασίας επιλογής της σωστής διάστασης τηλεόρασης για το χώρο σας.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


A woman struggling to guess how big a TV she could fit in her living room using a tape measureΗ Sony θέλει να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέξουν την ιδανική διάσταση τηλεόρασης για το χώρο τους και έτσι δημιούργησε ένα έξυπνο εργαλείο, το ‘TV Size Guide’, το οποίο μπορείτε να το βρείτε online, στο www.sony.co.uk/article/tv-size-guide. Με τη χρήση της τεχνολογίας ενισχυμένης πραγματικότητας (augmented reality) σας παρουσιάζει πώς θα φαίνεται η κάθε τηλεόραση στο δεδομένο χώρο στο σπίτι σας.


Εσείς δεν έχετε παρά να οδηγηθείτε στον εν λόγω δικτυακό τόπο και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.
1. Κατεβάστε και εκτυπώστε τον έντυπο οδηγό – Πρόκειται για ένα απλό σχήμα, το οποίο εκτυπώνετε σε ένα απλό χαρτί Α4 με τον εκτυπωτή σας.
2. Βάζετε τον έντυπο οδηγό στο πραγματικό σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε την TV σας και έπειτα το τραβάτε μία φωτογραφία με το κινητό ή την κάμερά σας.
3. Ανεβάζετε την φωτογραφία που τραβήξατε στο online εργαλείο της Sony και αυτό θα αναγνωρίσει αυτόματα τον έντυπο οδηγό. Θα εμφανιστεί στη θέση του μία τηλεόραση, η οποία θα έχει τη διάσταση που θα δηλώσετε ότι επιθυμείτε να τοποθετήσετε εκεί.
4. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις επιλογές σας προκειμένου να έχετε μία συλλογή από εικόνες του πώς θα φαίνεται ο χώρος σας μετά την αγορά της τηλεόρασής σας.


Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και στο παρακάτω επεξηγηματικό βίντεο αυτής της πολύ χρήσιμης εφαρμογής.