Το Facebook αποφάσισε να δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ελέγχουν ποιοι έχουν πρόσβαση σε όσα αναρτούν στο προφίλ τους.


facebookΌταν κάποιος χρήστης επισημαίνεται, για παράδειγμα, σε κάποια δημοσίευση, όπως φωτογραφία ή βίντεο, θα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την επισήμανση (tag) πριν αυτή δημοσιευθεί.


Εκτιμάται ότι έτσι θα ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα της κακόβουλης επισήμανσης, που συναντάται συχνά όταν κάποιος επισημαίνει έναν χρήστη σε μία δυσάρεστη εικόνα.


Επιπρόσθετα, κάθε στοιχείο στον τοίχο ενός χρήστη θα έχει ατομικές επιλογές προστασίας δεδομένων, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα αφαίρεσης κάποιας επισήμανσης, αιτήματος αφαίρεσης επισήμανσης ή και μπλοκ του χρήστη που έκανε την επισήμανση. Ακόμη, οι χρήστες θα μπορούν να επισημάνουν και κάποιον που δε βρίσκεται στη λίστα «φίλων» του. Το άτομο αυτό θα μπορεί να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την επισήμανση.


Οι επισημάνσεις τοποθεσιών θα γίνονται σε όλες τις μορφές του Facebook και όχι μόνο στα κινητά τηλέφωνα και οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πως εμφανίζεται σε άλλους χρήστες το προφίλ τους και πέρα από το κεντρικό προφίλ.


Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση σε ποικίλες αιτιάσεις για προσβολή των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των χρηστών του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη.