Αγγλική επαρχιακή εταιρεία φυσικής κηπουρικής αποσπά το παγκόσμιο βραβείο αριστείας για μικρές επιχειρήσεις από την Dell.

wiggly-wigglersΗ καινοτομία και η ηγετική στάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδήγησαν την Wiggly Wigglers, μια επαρχιακή εταιρία φυσικής κηπουρικής με έδρα την Αγγλία που δραστηριοποιείται μέσω παραγγελιών , να αποκτήσει το Παγκόσμιο Βραβείο Αριστείας της Dell για Μικρές Επιχειρήσεις για το 2008 (2008 Global Dell Small Business Excellence Award). Η ανακοίνωση και το τεχνολογικό βραβείο των $50.000 απονεμήθηκαν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη στις 10 Νοεμβρίου.

Τα vέα:

  • Καινοτομία και ηγετική θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξασφάλισαν στην Wiggly Wigglers, μια επαρχιακή εταιρεία φυσικής κηπουρικής με έδρα την Αγγλία που δραστηριοποιείται μέσω παραγγελιών, το Παγκόσμιο Βραβείο Αριστείας για μικρές επιχειρήσεις της Dell( 2008 Global Dell Small Business Excellence Award) για το 2008. Η ανακοίνωση και το τεχνολογικό βραβείο των $50.000 απονεμήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.
  • H Dell και το Διεθνές Συμβούλιο για Μικρές Επιχειρήσεις (International Council for Small Business, ICSB) παρουσίασαν επίσης χθες μια παγκόσμια έρευνα, της οποίας τυπικό παράδειγμα αποτελεί η Wiggly Wigglers, η οποία δείχνει ότι ο πρωταρχικός λόγος επενδύσεων στην τεχνολογία για τις μικρές υπηρεσίες παγκοσμίως είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Επιπροσθέτως, δύο από τα κορυφαία ζητήματα που ωθούν τις επενδύσεις σε τεχνολογίες πληροφορικής είναι η διευκόλυνση των διαδικτυακών συζητήσεων και η δημιουργία εργαλείων για την κοινότητα και τις συζητήσεις με τους πελάτες.
  • Χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να συνδεθεί με τους υφιστάμενους πελάτες και για να προσεγγίσει νέους, η Wiggly Wigglers:
    • Εξυπηρετεί 90.000 πελάτες παγκοσμίως και παραδίδει τα προϊόντα της στην Ευρώπη;
    • Μειώνει τα έξοδα διαφήμισης κατά 80% από την στιγμή που η εταιρία στράφηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έναντι της παραδοσιακής διαφήμισης
    • Τα μέλη στη σχετική ομάδα στο Facebook φτάνουν τα 898, με περισσότερα από 170 θέματα συζήτησης
    • Φιλοξένησε ένα συνολικό αριθμό 50 podcasts εβδομαδιαίως από τον «καναπέ της Wiggly» προσεγγίζοντας εκατοντάδες ακροατές ανα βδομάδα, και οι αναγνώστες της San Francisco Chronicle τα κατέταξαν ως τα «αγαπημένα τους podcast κηπουρικής», και
    • Δημιούργησε τον κατάλογό της βασισμένη σε ιδέες Wiki που σχηματίστηκαν στην σελίδα της στο Facebook από ειδικούς και πελάτες.
  • Ενώ η χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης αυξάνεται, έρευνα δείχνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν πολύ δρόμο μέχρι να την αξιοποιήσουν πλήρως για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να αναπτυχθούν.
    • Σύμφωνα με έρευνα της AMI¹, 5 με 6% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
    • Μια μελέτη του κέντρου Dartmouth για έρευνες marketing του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης αναφέρει ότι το 39% των εταιριών στην λίστα των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ιδιωτικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ Ιnc. 500, που παρουσιάζεται ετησίως από το Inc. Magazine, διατηρούν blogs, σε σύγκριση με μόλις το 11, 6 % των εταιριών στην λίστα Fortune 500.
    • Η IDC αναφέρει ότι 10% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων έχουν παρουσία στο Facebook.²
  • Το Βραβείο Αριστείας της Dell απονέμεται εδώ και πέντε χρόνια στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία για Ανεξάρτητες Επιχειρήσεις (National Federation of Independent Business). Φέτος είναι η πρώτη χρονιά, που απονέμεται στα πλαίσια διεθνούς προγράμματος. Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει και βραβεύει τις μικρές επιχειρήσεις για την πρωτοποριακή χρήση της τεχνολογίας για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών. Επιλεχθείς μέσα από 12 εθνικούς νικητές από τις χώρες Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ισπανία, Αγγλία και ΗΠΑ, η Wiggly Wigglers θα λάβει $50.000 σε τεχνολογίες και υπηρεσίες της Dell, μια εφ’ όρου ζωής συνδρομή στην ICSB, και επαφή με το δίκτυο ηγετικών επιχειρήσεων και υψηλής απήχησης πρωτοπόρους στις αναπτυσσόμενες χώρες παγκοσμίως της Endeavor.
  • Αν διαθέτετε μια επιχείρηση με λιγότερους από 100 υπαλλήλους και ενδιαφέρεστε να γίνετε εσείς η επόμενη Wiggly Wigglers, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dell.com/ceaward. Η υποβολή αιτήσεων για το 2009 ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου του 2009. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την διεύθυνση www.facebook.com/dellsocialmedia για πρακτικούς οδηγούς ενσωμάτωσης των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στην επιχείρηση σας.

Δηλώσεις:

  • «Οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαδικτυακές συζητήσεις που αφορούν την επωνυμία τους λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, και έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν απήχηση αν λαμβάνουν μέρος σε αυτές» αναφέρει ο ιδρυτής της Wiggly Wigglers Heather Gorringe. «Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μπορεί να απαιτούν περισσότερο χρόνο αλλά είναι πραγματικά χρήσιμα, έχουν μεγαλύτερη μακροβιότητα σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα, και είναι πολύ διασκεδαστικά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που λαμβάνουμε αυτό το βραβείο και ανυπομονούμε να το γράψουμε στα blogs μας και να το στείλουμε μέσω podcasts σε όλους τους πελάτες μας για να το μάθουν.»
  • «Το γεγονός ότι η Wiggly Wigglers αναπτύσσεται ενώ μειώνει τα λειτουργικά έξοδα τόσο δραματικά εξαιτίας της χρήσης που κάνουν στην τεχνολογία είναι πολύ εντυπωσιακό και ο κύριος λόγος που κερδίσαν αυτή την αναγνώριση», αναφέρει ο Dave Marmonti, Πρόεδρος της Dell EMEA. «Mε την οικονομία να απασχολεί τόσους πελάτες, ελπίζω ότι οι μικρές επιχειρήσεις παντού μπορούν να μάθουν και να εφαρμόσουν παρόμοιες στρατηγικές για τις εταιρίες τους.»
  • «Ο κόσμος ανέκαθεν στηριζόταν στην καινοτομία και την έμπνευση από πρωτοπόρους για να γιατρέψουν ασθένειες, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και, το πιο σημαντικό, να ωθήσουν νέες οικονομικές δραστηριότητες» αναφέρει η Elmira Bayrasli, διευθύντρια εταιρικών συνεργασιών για την Endeavor. «Οι οικονομίες βασίζονται σε πρωτοπόρους με μεγάλη απήχηση που οδηγούν σε μεγάλη ανάπτυξη. Η Endeavor είναι περήφανη που στηρίζει το Βραβείο Αριστείας για μικρές επιχειρήσεις της Dell, ενθαρρύνοντας και εμπνέοντας πρωτοπόρους να ονειρεύονται και να σκέφτονται μακριά».