Φωτογραφίες γυμνών παιδιών είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο Facebook ένα άτομο που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


facebookΣύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς πρώτη φορά διαπιστώνεται διακίνηση τέτοιου υλικού μέσω facebook. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των κατηγορουμένων για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο έγινε σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα και σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σε βάρος τεσσάρων ατόμων ηλικίας 20, 55, 35 και 28 ετών, εκ των οποίων οι δύο – σε Βόλο και Νάουσα – συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.


Οι τέσσερις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος έρευνας και ανάλυσης TLO, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε και ο λογαριασμός στο Facebook, όπου υπήρχαν πολλές φωτογραφίες με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, η ηλικία των οποίων εκτμάται πως ήταν ακόμα και κάτω των 4 ετών.


Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους διαχειριστές του Facebook, ζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη και μετά την θετική απάντηση και ανάλυση των στοιχείων προέκυψε η ταυτότητα του.


Κατά τη διάρκεια κατ΄ οίκων ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι περιείχαν πάνω από 55.000 ψηφιακά αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.