Σε συνέντευξή του ο Σωκράτης Κόκκαλης υπογράμμισε πως θεωρεί την εκπαίδευση ως την καλύτερη επένδυση για τη βελτίωση της οικονομίας και συνολικά της κοινωνίας.

Την πρόθεσή του να αλλάξει το καθεστώς του Athens Information Technology σε πανεπιστημιακό ίδρυμα όταν η Πολιτεία το επιτρέψει, δήλωσε ο πρόεδρος της Intracom, της Intralot και του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, σε συνέντευξή του στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Κόκκαλης βρέθηκε στην Νέα Υόρκη προσκεκλημένος του ομογενειακού ραδιοφώνου Cosmos FM από το οποίο βραβεύτηκε για την προσφορά του.

«Στη χώρα μας, δυστυχώς, υπάρχει μεγάλο κενό στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά. Μια οικονομία χωρίς ευέλικτη και δυναμική επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να προοδεύσει. Οι απαιτήσεις σήμερα είναι ψηλές και η χώρα μας, παρότι διαθέτει εξαιρετικό δυναμικό στα δημόσια πανεπιστήμια, δεν έχει την απαραίτητη ευελιξία» σημείωσε ο πρόεδρος της Intracom, για να συμπληρώσει ότι το AIT που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon «έχει ήδη πολύ σοβαρό έργο να επιδείξει τόσο στην έρευνα όσο και στις επιδόσεις των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας. Είναι ένα διεθνές σχολείο με 200 φοιτητές από 20 χώρες. Είναι μια μικρή και ευέλικτη μονάδα με εξειδίκευση».

«Δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά σαφώς έχει όλα τα εφόδια να διεκδικήσει τον τίτλο πανεπιστημίου, μόλις θεσπιστούν από την Πολιτεία τα κριτήρια» συμπλήρωσε ο κ. Κόκκαλης.