Η εταιρεία ιδρύει δυο ανεξάρτητα τμήματα: Το Τμήμα Αιολικής Ενέργειας και το Τμήμα Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειας.


SiemensLogoΣτο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα διαχωριστεί σε δύο νέα: Το Τμήμα Αιολικής Ενέργειας και το Τμήμα Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειας. Ο Δρ. Felix Ferlemann, έως σήμερα επικεφαλής του τμήματος συστημάτων σασί της Benteler Automotive, θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Τμήματος Αιολικής Ενέργειας της Siemens.


Επίσης, η Siemens θα προχωρήσει στην ενοποίηση των δραστηριοτήτων της στους τομείς της ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώντας το Τμήμα Ηλιακής και Υδροηλεκτρικής Ενέργειας. Ακόμη δεν έχει οριστεί ο νέος επικεφαλής για αυτό το τμήμα. Από το 2004, οι δραστηριότητες της Siemens στον τομέα της αιολικής ενέργειας έχουν σημειώσει ταχεία ανάπτυξη, με τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη μονάδα να έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί (από 800 σε 7700) και τα έσοδα να έχουν δωδεκαπλασιαστεί, αγγίζοντας τα €3,2 δισεκατομμύρια.


Στο μέλλον, η εκβιομηχάνιση των διαδικασιών παραγωγής και logistics και οι προσπάθειες μείωσης του ενεργειακού κόστους, μέσω της αποδοτικότερης παραγωγής ενέργειας, θα αποτελέσουν καταλύτη για την εξέλιξη του κλάδου της αιολικής ενέργειας.


Παράλληλα, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην κατανόηση των εκάστοτε τοπικών αναγκών ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις με τους πελάτες. Στο μέλλον, λοιπόν, η Siemens θα δημιουργήσει και περιφερειακά γραφεία για το νέο τμήμα, για τις περιοχές των Η.Π.Α., της Ασίας και της Ευρώπης.