Η Nintendo γιορτάζει την 25η επέτειο της σειράς The Legend of Zelda φιλοξενώντας ένα μοναδικό κονσέρτο στο Λονδίνο.


The Legend of Zelda 25th Anniversary LogoΤο The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony Concert Tour θα κάνει μια στάση στο Λονδίνο για μια και μόνο ημέρα στην Ευρώπη, παίζοντας μουσική από τη σειρά. Το Ευρωπαϊκό κονσέρτο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2011 στο HMV Hammersmith Apollo στο Λονδίνο και θα περιλαμβάνει τραγούδια επιλεγμένα από το συνθέτη της Nintendo Koji Kondo και την ομάδα του. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από £33.75 και η διάθεσή τους ξεκινά από τις 8 Αυγούστου 2011 στο www.ticketmaster.co.uk / www.zelda-symphony.com


Η 70-μελής ορχήστρα θα συνοδεύεται από μια χορωδία η οποία θα εκτελέσει νέες διασκευές μιας ποικιλίας τραγουδιών από την 25ετή ιστορία της σειράς. Τα κονσέρτα θα είναι παραγωγή του Jason Michael Paul, Inc., παραγωγοί του PLAY! A Video Game Symphony, που έχει επισκεφθεί όλο τον κόσμο παίζοντας μουσικές από video games.


Για τον εορτασμό των 25 χρόνων της σειράς The Legend of Zelda η Nintendo πρόσφατα κυκλοφόρησε το The Legend of Zelda™: Ocarina of Time 3D για το Nintendo 3DS™ που είναι μια ανανεωμένη έκδοση του κλασικού τίτλου. Το παιχνίδι τώρα υποστηρίζει 3D γραφικά, όπως επίσης και ολοκαίνουριο μηχανισμό χειρισμού το οποίο εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του Nintendo 3DS. Οι φίλοι της Zelda αναμένουν επίσης το The Legend of Zelda™: Skyward Sword το οποίο θα κυκλοφορήσει για το Wii™ αργότερα αυτό το χρόνο και που κάνει πλήρη χρήση του Wii Remote™ Plus controller για την καθοδήγηση του Link σε μια περιπέτεια διάσωσης της Πριγκίπισσας Zelda. Επιπλέον ενέργειες για τον εορτασμό της 25ης επετείου θα ανακοινωθούν μέσα στο 2011.