Ερευνητές κατέληξαν πως η χρήση κινητού βοηθά στη δίαιτα των εφήβων!

Έρευνα του πανεπιστημίου της North Carolina ισχυρίζεται πως οι έφηβοι που χρησιμοποιούν εφαρμογές στο κινητό όπως τα SMS για να παρακολουθούν το βάρος τους, την διατροφή τους και τις αθλητικές τους δραστηριότητες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τηρήσουν το πρόγραμμά τους από ότι αυτοί που το διατηρούν στο χαρτί ή στη μνήμη τους.
Από μια πρώτη ομάδα παιδιών ζητήθηκε να στέλνουν 2 SMS την ημέρα σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, ώστε να λαμβάνουν αυτοματοποιημένες απαντήσεις σχετικά με την πορεία τους. Στην δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να καταγράφουν στο χαρτί ή στην μνήμη τους τις αθλητικές τους δραστηριότητες και την κατανάλωση υγρών. Τα παιδιά του SMS γκρουπ παρουσίασαν αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα, όσον αφορά στην βελτίωση των συνηθειών τους και στην απώλεια βάρους.
“Τα SMS είναι κάτι πολύ οικείο στα περισσότερα παιδιά σήμερα, καθώς μεγάλωσαν μαζί τους”, δήλωσε η Dr Jennifer Shapiro, Βοηθός Καθηγητή Ψυχιατρικής, η οποία συμπλήρωσε πως χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία ελπίζουν να κάνουν τον αυτοέλεγχο και την αυτοεπίβλεψη να φαντάζει περισσότερο ως παιχνίδι παρά ως υποχρέωση. Αξίζει να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ περίπου το 19% των παιδιών μεταξύ των ηλικιών 6 έως 11 είναι υπέρβαρα.