Προβληματισμός φέρεται να επικρατεί στα στελέχη της Deutsche Telekom για την επένδυση στην Ελλάδα.


deutsche_telecomΟ προβληματισμός προκύπτει από δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του οικονομικού διευθυντή της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο οικονομικός διευθυντής του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου, βασικού μετόχου του ΟΤΕ, δήλωσε ότι ο όμιλος πρόκειται «να διακριβώσει εάν οι επενδύσεις του στην Ελλάδα άξιζαν τον κόπο», ενώ άσκησε κριτική στις τοπικές κανονιστικές αρχές.


«Θέλουμε να διακριβώσουμε εάν οι επενδύσεις στην Ελλάδα τελικά άξιζαν», δήλωσε ο Τιμότεους Χέτγκες. Αφησε δε να εννοηθεί ότι από την απόφαση αυτή εξαρτάται η αγορά ή μη περαιτέρω ποσοστού 6% του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο.


Ο οικονομικός διευθυντής της DT εντόπισε επίσης την ύπαρξη προβλημάτων σε σχέση με την εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα και ιδίως σε ό,τι αφορά το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας και τις κοινωνικές παροχές.


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, Ρενέ Όμπερμαν, υποστήριξε ότι «θα εξετάσει από πολύ κοντά» και με «κριτικό τρόπο» κάθε προσφορά εκ μέρους της Αθήνας. Κατηγόρησε, εξάλλου, τις ελληνικές κανονιστικές αρχές για τη λήψη «ακατανόητων» αποφάσεων αλλά και υποστήριξε πως είναι «επιθετικές σε κάθε επένδυση».