Η McAfee αποκάλυψε ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν επιθέσεις σε 72 κυβερνητικά δίκτυα, μαζί με άλλα εταιρειών και οργανισμών.


CyberWarΟι επιθέσεις φέρονται να έχουν ξεκινήσει από «κρατικό παράγοντα» που δεν κατονομάστηκε, αλλά όλοι αμέσως σκέφτηκαν την Κίνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου της ιστορίας σε όρους πνευματικής ιδιοκτησίας Η μακρά λίστα των στόχων περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν, της Ινδίας, της Νοτίου Κορέας, του Βιετνάμ και του Καναδά. Επίσης, τα Ηνωμένα Έθνη, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Υπηρεσία Αντι-Ντόπινγκ και την Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης δεκάδες εταιρείες, από εργολάβους αμυντικών συστημάτων μέχρι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.


Στόχος των επιθέσεων φαίνεται ότι ήταν η υποκλοπή κρατικών και εταιρικών μυστικών που θα μπορούσαν δυνητικά να αξιοποιηθούν για αθέμιτο επιχειρηματικό ανταγωνισμό ή ως διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα.


Οι επιθέσεις φαίνεται ότι ξεκίνησαν το 2006 και έγιναν αντιληπτές από τη McAfee φέτος το Μάρτιο, όταν η εταιρεία εξέτασε έναν υπολογιστή «διοίκησης και ελέγχου» που είχε κατασχεθεί στο πλαίσιο διαφορετικής έρευνας για τις επιθέσεις σε εταιρείες αμυντικών συστημάτων.