Η Nortel επεκτείνει το δίκτυο GSM-R σε δύο νέες σιδηροδρομικές γραμμές και στην Αλγερία

Μετά τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους, η Nortel επελέγη και από την SNTF (Société Nationale des Transports Ferroviares), για την παροχή του δικτύου επικοινωνιών τεχνολογίας GSM-R σε δυο (2) νέες σιδηροδρομικές γραμμές στην Αλγερία.
Η SNTF, είναι ο πρώτος Αφρικανικός οργανισμός σιδηροδρόμων που υιοθετεί το πρότυπο GSM-R, ενώ η νέα συμφωνία για τις δυο σιδηροδρομικές γραμμές επεκτείνει την αρχική σύμβαση για το δίκτυο GSM-R, που κέρδισε η Nortel το 2006 για την γραμμή El Gourzi-Touggourt στην Ανατολική Αλγερία.
Η συμφωνία επέκτασης καλύπτει την ολοκλήρωση και τη διασύνδεση του ραδιοδικτύου GSM-R, με το υπάρχον δίκτυο κορμού της ANESRIF προμηθεύοντας τον Οργανισμό με τερματικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και ραδιοεξοπλισμό αμαξοστοιχιών) GSM-R.
Η τεχνολογία GSM-R της Nortel, υποστηρίζει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Αλγερίας (ANESRIF), με την κατασκευή νέων σιδηροδρομικών γραμμών, τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας, με παράλληλη αύξηση της μέσης ταχύτητας των τρένων, παρέχοντας επιπλέον οφέλη σε ασφάλεια, μείωση λειτουργικών εξόδων και λειτουργικότητα.
Το GSM-R είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού προτύπου European Rail Traffic Management System (ERTMS), που ως στόχο έχει την επίτευξη υψηλότερων ταχυτήτων και καλύτερης διαχείρισης των τρένων, εξασφαλίζοντας μέγιστο επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας μεταξύ του προσωπικού λειτουργίας, μηχανοδηγών, τεχνικών και ελεγκτών κυκλοφορίας.
“Η αδιαμφισβήτητη παγκόσμια πρωτιά της Nortel στα δίκτυα GSM-R είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων σημαντικών επενδύσεων στην τεχνολογία που δημιουργούμε, ώστε να ικανοποιούμε συνεχώς τις επιχειρησιακές ανάγκες των κορυφαίων σιδηροδρομικών οργανισμών παγκοσμίως, όπως οι ANESRIF και SNTF της Αλγερίας”, τόνισε ο κ. Michel Clement, Πρόεδρος Nortel Southern Europe, Middle East and Africa.
Η Nortel διαθέτει 10ετή και πλέον εμπειρία σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα GSM-R και υλοποιεί περισσότερα από 60% των 100.000 χλμ γραμμών σε Σιδηροδρομικούς οργανισμούς, σε τρεις ηπείρους. Μεταξύ των πελατών της, συγκαταλέγονται οι εθνικοί σιδηροδρομικοί οργανισμοί σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, ενώ έχει σημαντικές υλοποιήσεις σε Κίνα, Τσεχία, Ιταλία, Ινδία, Λιθουανία, Σλοβακία και Ισπανία.
Η λύση και τα προϊόντα GSM-R είναι διαθέσιμα από τη UniNortel και στην Ελληνική αγορά, η οποία εκπροσωπεί όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Nortel στην Ελλάδα και στην Κύπρο.