Μείωση 2,2% στα κέρδη α΄εξαμήνου παρουσίασε η France Telecom, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα την πώληση της ελβετικής του μονάδας.


FRANCE_TELECOM_1Η France Telecom SA, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας της Γαλλίας, ανακοίνωσε μείωση 2,2% στα κέρδη α΄εξαμήνου, εξαιτίας ορισμένων εφ’ άπαξ δαπανών στην εγχώρια αγορά. Η επιχείρηση ανακοίνωσε επίσης ότι έχει αρχίσει την διαδικασία πώλησης της ελβετικής μονάδας της.


Τα κέρδη EBITDA της επιχείρησης μιεώθηκαν στα 7,61 δισ. ευρώ έναντι 7,78 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη της τάξης των 7,63 δισ. ευρώ. Η εταιρία επαναβεβαίωσε τους ετήσιους στόχους της.


Η γαλλική επιχείρηση έχει εισέλθει σε διαδικασία πώλησης ορισμένων ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει την παρουσία της στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Διευκρίνισε ότι το ΔΣ της θα αποφασίσει σύντομα για την πώληση του βραχίονα Orange στην Ελβετία.


Τον περασμένο μήνα, η France Telecom είχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με την κινεζική ZTE Corp. για την εξαγορά του μεριδίου της στην κοινοπραξία Congo- China Telecom στο Κονγκό.