Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Explore the world with your new Car», που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς, για τον Internet Explorer.


ie explore the world WINNERΌσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό, εξερεύνησαν τον κόσμο του διαδικτύου με τον Internet Explorer και διαπίστωσαν τις ενισχυμένες του δυνατότητες, καθώς και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας, χαρακτηριστικό το οποίο πρόσφατα αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα έρευνας της NSS Labs.


Με το σύνθημα «Ανακάλυψε τον κόσμο με τον Internet Explorer και με το αυτοκίνητο που χαρίζει», ο διαγωνισμός της Microsoft Ελλάς καλούσε τους χρήστες του διαδικτύου να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα www.exploretheworld.gr προκειμένου να γνωρίσουν την εμπειρία πλοήγησης, που προσφέρει ο Internet Explorer, και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν ένα αυτοκίνητο Fiat 500. Κάθε πλοήγηση με τον Internet Explorer χάριζε στους συμμετέχοντες πόντους, εξασφαλίζοντάς τους περισσότερες πιθανότητες για τη διεκδίκηση του μεγάλου δώρου. Η ανάδειξη του τυχερού νικητή πραγματοποιήθηκε έπειτα από κλήρωση, σηματοδοτώντας τη λήξη του διαγωνισμού, που διήρκησε για το χρονικό διάστημα 3 μηνών, από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2011, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.


Σχετικά με την εμπειρία πλοήγησης μέσω του Internet Explorer, ο νικητής του διαγωνισμού, κ. Γεώργιος Νάτσιος, δήλωσε: «Η ενασχόληση μου με το Διαδίκτυο από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι και σήμερα μου έμαθε πως η ασφάλεια, η ταχύτητα και η συμβατότητα του λογισμικού πλοήγησης είναι το κλειδί για την αποτελεσματική διαχείριση των e-αναγκών μας. Ο συνδυασμός των Windows 7 με τον Internet Explorer 9 από την Microsoft προσφέρουν αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο χρήστης μέσα από ένα όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον. Η χαρά μου είναι διπλή γιατί εκτός από τους δρόμους του Διαδικτύου τώρα έχω την δυνατότητα να εξερευνήσω και τους δρόμους του κόσμου με το εξαιρετικό Fiat 500 Lounge 1.4 που μου προσέφερε ο διαγωνισμός Explore the World από την Microsoft. Σας ευχαριστώ!».


Βασικός στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη των ενισχυμένων δυνατοτήτων του Internet Explorer, μεταξύ των οποίων, συγκαταλέγεται και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, που εγγυάται στους χρήστες. Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Internet Explorer στο συγκεκριμένο τομέα καταγράφονται, για μία ακόμη φορά σε έρευνα της ανεξάρτητης εταιρίας ερευνών και δοκιμών ασφαλείας, NSS Labs. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα, ο Internet Explorer 8 και ο Internet Explorer 9 αποδεικνύεται ότι παρέχουν την υψηλότερη προστασία, συγκριτικά με τους υπόλοιπους browsers, έναντι των κακόβουλων επιθέσεων, ειδικά σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ανιχνεύοντας και «μπλοκάροντας» sites και downloads με κακόβουλο υλικό.


Η ενισχυμένη προστασία εξασφαλίζεται από τον Internet Explorer χάρη στην εφαρμογή Smartscreen, η οποία ενημερώνει για τον κίνδυνο downloading επιβλαβούς περιεχομένου, ενώ η ενσωμάτωση της επιπρόσθετης εφαρμογής Application Reputation στην τελευταία έκδοση του browser, Internet Explorer 9, παρέχει στους χρήστες αυστηρότερες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους. Τα παραπάνω αποτυπώνονται στα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, όπου αποδεικνύεται ότι ο Internet Explorer 9, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά Smartscreen και Application Reputation, έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίσει το σύνολο των ηλεκτρονικών απειλών (100%), ενώ ο Internet Explorer 8 παρουσιάζει εξίσου υψηλές επιδόσεις, θωρακίζοντας τους χρήστες από κακόβουλες επιθέσεις, σε ποσοστό 90%.


Οι χρήστες που επιθυμούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν τον Internet Explorer 9, προκειμένου να επωφεληθούν από τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://windows.microsoft.com/el-GR/internet-explorer/downloads/ie