Το radiojar γίνεται ο πρώτος διαδραστικός ραδιοφωνικός σταθμός είναι γεγονός, ο οποίος μπαίνει στο Facebook.


avatar_standing_smallΠληκτρολογώντας radiojar.com στην αναζήτηση του facebook, αποκτάτε πρόσβαση στην μουσική κονσόλα στο στούντιο του radiojar από το σπίτι σας, τη δουλειά σας, τις διακοπές σας, ή όπου και αν βρίσκεστε και έχετε πρόσβαση στο Internet.


Πρόκειται για ένα παιχνίδι/application που παρέχει όλα τα εργαλεία στους χρήστες του facebook για να γίνουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί για 15 λεπτά προγράμματος στον αέρα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους, οι χρήστες μπορούν να μιξάρουν τις αγαπημένες τους μουσικές και να μιλήσουν ζωντανά στους ακροατές τους χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του radiojar, αντί να κάνουν post.


radiojar rocks fullΗ καινοτομία του radiojar είναι ότι, για πρώτη φορά, ο ίδιος ο ακροατής ενός ραδιοφωνικού σταθμού μπορεί να κάνει την δική του live εκπομπή. Τις δυνάμεις τους ένωσαν το πάθος για το διαδίκτυο, η κοινή διάθεση για καινοτομία και το πείσμα για ελληνικό «επιχειρείν». Στα decks, λοιπόν, ο Στάθης Κουτσογεώργος, στη σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό των συστημάτων, ο Σπύρος Πιλαφάς στον βασικό προγραμματισμό, ο Γιώργος Τερεζάκης στο web design, ο Φώτης Πολίτης στα εντυπωσιακά γραφικά, η Μαρίζα Μεταξά στην υλοποίηση των διεπαφών, ο Γιάννης Δεναξάς στην τεχνική έρευνα.


Radiojar-jam, the new age
Το radiojar είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια ιδέα και από ένα ακόμα site στο ίντερνετ. Εδώ, μπορείς να μιξάρεις την εκπομπή σου ζωντανά (live streaming) χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις ή να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα και ταυτόχρονα δίνει δυνατότητες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα επαγγελματικό πρόγραμμα μίξης μουσικής.


Virtual_StudioΤο radiojar έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει μια κοινότητα χιλιάδων χρηστών, εραστών της μουσικής και του ραδιοφώνου, που σχηματίζουν ουρές περιμένοντας τη σειρά τους για να παίξουν και, κάποιες φορές, δίνοντας και μάχη γι’ αυτό. Εν τω μεταξύ, απολαμβάνουν τις εκπομπές των φίλων και των εν δυνάμει ανταγωνιστών τους και παρεμβαίνουν με τα σχόλιά τους. Το radiojar-jams είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τo web radio, τη μουσική αλλά και την επικοινωνία στο www.radiojar.com