Η Siemens επεκτείνει τη σειρά αισθητηρίων χώρου Symaro με νέα μοντέλα για «χωνευτή» τοποθέτηση.


siemensΤα νέα αισθητήρια χώρου είναι συμπαγή, διακρίνονται από το βελτιστοποιημένο σχεδιασμό και προσφέρούν ακόμη μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Ανάλογα με τον επιλεγμένο τύπο αισθητηρίων Symaro, προσφέρονται δυνατότητες μέτρησης της ποιότητας του αέρα, των μικτών αρωματικών ενώσεων, της θερμοκρασίας κ.α.


Μεταξύ των καινοτομιών που παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα της σειράς Symaro περιλαμβάνοντα οι επιλογές μέτρησης της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) που περιέχονται στον αέρα του χώρου, καθώς και οι επιλογές μέτρησης της υγρασίας, της πίεσης, αλλά και ο συνδυασμός μέτρησης πολλαπλών μεταβλητών. Με την επέκταση του χαρτοφυλακίου των αισθητηρίων παρέχονται και ειδικοί τύποι μέτρησης ποιότητας αέρα, θερμοκρασίας και υγρασίας για χωνευτή τοποθέτηση.


Τα νέα αισθητήρια Symaro είναι διαθέσιμα με ενεργό ή παθητικό σχεδιασμό σήματος εξόδου. Οι ενεργοί αισθητήρες μπορούν να ρυθμιστούν για σήμα εξόδου DC 0…5 V, DC 0…10 V, 0…20 mA και 4…20 mA, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ευελιξίας, με σκοπό τη διευκόλυνση ένταξης σε νέα συστήματα ή εφαρμογές. Επίσης, όλοι οι τύποι των ενεργών αισθητηρίων μπορούν να συνδυαστούν με τις αντίστοιχες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και με διαφορετικούς τύπους ελεγκτών.


Για να εξασφαλιστεί η υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα του ελέγχου, χωρίς απώλεια άνεσης, η βελτιστοποιημένη σχεδίαση των αισθητηρίων χώρου προσφέρει γρήγορη και ακριβή ανάγνωση των μετρούμενων μεγεθών. Επιπλέον, τα αισθητήρια επηρεάζονται ελάχιστα από την θερμοκρασία του τοίχου.


Τα αισθητήρια χώρου της σειράς Symaro για χωνευτή τοποθέτηση είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους ηλεκτρολογικών κουτιών που διατίθενται στο εμπόριο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, είναι συμβατά με τα τυποποιημένα πλαίσια της υπόλοιπης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, προσφέροντας άριστη προσαρμογή στον χώρο.


Τα αισθητήρια χώρου της σειράς Symaro αποτελούν μέρος του περιβαλλοντικού χαρτοφυλακίου της Siemens. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2010, τα έσοδα από το χαρτοφυλάκιο ανήλθαν περίπου στα €28 δισεκατομμύρια, καθιστώντας τη Siemens το μεγαλύτερο προμηθευτή φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον κόσμο. Κατά την ίδια περίοδο, τα προϊόντα και οι λύσεις της Siemens επέτρεψαν στους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παρήγαν κατά 270 εκατομμύρια τόνους, μέγεθος ίσο με τις συνολικές ετήσιες εκπομπές του Χονγκ Κονγκ, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, του Τόκιο, του Νέου Δελχί και της Σιγκαπούρης.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αισθητήρια Symaro, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.siemens.com/symaro