Η λύση SAS Fraud Management είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της εταιρικής απάτης που βασίζεται στην τεχνολογία των analytics.


sasΠιο συγκεκριμένα, η τελευταία έκδοση της λύσης SAS Fraud Management, από την ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics, παρέχει ταχύτερη, πιο ευέλικτη και ακριβέστερη ανίχνευση της επιχειρησιακής απάτης. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών (Application Programming Interface – API), ανώτερη διαμόρφωση στη διαχείριση των κανόνων, αυξημένη λειτουργική διαχείριση και αξιολόγηση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, όλα βασισμένα στην εξελιγμένη πλατφόρμα SAS Analytics.


Νέα όπλα κατά των απειλών
Η λύση SAS Fraud Management αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του SAS Enterprise Financial Crimes Framework for Banking. To ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών (API) της λύσης, βελτιώνει σημαντικά την επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο παρέχοντας δυνατότητες ειδοποιήσεων σε βασικά σύγχρονα προϊόντα και κανάλια, όπως η τραπεζική μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου (Internet Banking) και ο έλεγχος των μεσαζόντων.


Οι εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μπορούν πλέον, πιο γρήγορα και πιο επιθετικά, να παρακολουθούν και να εντοπίζουν τις αναδυόμενες απειλές, είτε εάν πρόκειται για μία απλή επίθεση μέσα από ένα μόνο κανάλι ή μια οργανωμένη επίθεση σε πολλαπλά κανάλια με σκοπό την κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων.


Για παράδειγμα, απειλές όπως το “money mule” και το “Zeus Trojans” –ένας ιός με κακόβουλο λογισμικό που έχει ήδη μολύνει πάνω από 2.000 υπολογιστικά συστήματα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και περισσότερα από 3 εκατομμύρια υπολογιστές απλών καταναλωτών στις ΗΠΑ – μπορούν να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών. Ο απατεώνας καλεί ένα κέντρο κλήσεων για να αποκτήσει πρόσβαση ή να ανοίξει λογαριασμούς και, στη συνέχεια, μεταφέρει τα χρήματα στο εξωτερικό ή σε άλλους εγχώριους λογαριασμούς. Περιστατικά τέτοιου είδους, που συνήθως δεν αφορούν σε υψηλά χρηματικά ποσά, μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, εκτός αν ένας οργανισμός παρακολουθεί προληπτικά τους λογαριασμούς στο σύνολό τους και σε πολλούς τύπους καναλιών πληρωμών.


Πατενταρισμένη τεχνολογία
Πρόσφατα, η SAS έλαβε έγκριση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη χρήση της τεχνολογίας των analytics στη νέα έκδοση της λύσης SAS Fraud Management. Το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να αποθηκεύσει έξυπνα πηγαίες πληροφορίες στις υπογραφές, οι οποίες “συλλαμβάνουν” στοιχεία από οντότητες (π.χ., κάρτα, λογαριασμό, πελάτη, τερματικό ή ΙΡ διεύθυνση) που εμπλέκονται στις συναλλαγές, ενισχύοντας την ακρίβεια στην ανίχνευση συμπεριφορών εκ μέρους των πελατών που παραβιάζουν τους κανόνες κατά τη διάρκεια συναλλαγών μέσω POS. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολλαπλά προγνωστικά μοντέλα, για την ανίχνευση της απάτης και την αξιολόγηση των πιστωτικών κινδύνων.


Η συγκεκριμένη αναλυτική τεχνολογία, καθώς και οι εξελιγμένες πατενταρισμένες μεθοδολογίες νευρωνικών δικτύων της SAS, αποτελούν τις βασικές αιτίες της υψηλής απόδοσης των μοντέλων απάτης της εταιρείας, τα οποία παρέχουν ανώτερη προστασία τόσο στους εκδότες των καρτών όσο και στους πελάτες.


Η νέα έκδοση προσφέρει επίσης κορυφαία διαμόρφωση στη διαχείριση κανόνων για την παρακολούθηση και καταγραφή ιστορικών προτύπων συμπεριφοράς σε διαφορετικές οντότητες με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση βοηθά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αναπτύξουν και να διαχειριστούν την επιχειρηματική λύση για να “σπάσoυν” τα οργανωτικά σιλό. Όταν συνδυαστεί με τα πατενταρισμένα εξελιγμένα analytics της SAS, η λύση SAS Fraud Management μειώνει σημαντικά τον αριθμό των απατηλών αποτελεσμάτων, ενώ και η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται πιο αποτελεσματική, με τη μείωση των καθυστερημένων συναλλαγών και την εξοικονόμηση χρόνου που βελτιώνει τη συνολική εμπειρία του πελάτη.