Η TeliaSonera ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη β΄ τριμήνου ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.


TeliaSoneraΑυτό εκτιμάται ότι συνέβη εξαιτίας των χαμηλότερων κερδών από τις δραστηριότητες σε Τουρκία και Ρωσία. Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν στις 3,86 δισ. κορόνες (596 εκατ. δολάρια) από τις 5,24 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα υποχώρησαν 4,3% και διαμορφώθηκαν σε 25,9 δισ. κορόνες.


Αναλυτές στο Bloomberg ανέμεναν ότι τα κέρδη θα ανερχόταν σε 4,25 δισ. κορόνες και οι πωλήσεις στις 25,9 δισ. κορόνες. Η θυγατρική της TeliaSonera, η Turkcell Iletisim Hizmetleri, εμφάνισε ζημιές στη Λευκορωσία και είχε χαμηλότερη λειτουργική επίδοση στην Τουρκία, εξανεμίζοντας τη συνεισφορά της στα κέρδη της σουηδικής εταιρείας, σύμφωνα με τν ανακοίνωση.


Ακόμη, τα κέρδη από τη MegaFon στη Ρωσία υποχώρησαν και αυτά, και οι διακυμάνσεις των νομισμάτων εξισορρόπησαν την αύξηση των πωλήσεων στην Ευρασία. «Η υποχώρηση των κερδών ανά μετοχή μπορεί να εξηγηθεί από τις διακυμάνσεις των νομισμάτων και τα ασθενέστερα αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Lars Nyberg σε ανακοίνωσή του.