Βελτιωμένη η καθαρή κερδοφορία της Yahoo στο β΄ τρίμηνο, παρά τη μείωση των καθαρών της πωλήσεων κατά 5% σε σύγκριση με πέρυσι.


yahooΗ εταιρεία μείωσε το κόστος της και συνέχισε τις προσπάθειες ανάκαμψης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το outlook που εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας υπολείπεται των εκτιμήσεων της Wall Street. Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη β΄τριμήνου της Yahoo ανήλθαν στα 237 εκατ. δολάρια ή 18 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 213 εκατ. δολαρίων ή 15 σεντς ανά μετοχη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα καθαρά έσοδα για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου υποχώρησαν στα 1,1 δισ. δολάρια.


Τα μεγέθη της Yahoo ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research. Η εταιρεία κατάφερε να μειώσει το κόστος της στη διάρκεια του τριμήνου, περιορίζοντας τα λειτουργικά της έξοδα στα 700 εκατ. δολάρια από 743,3 εκατ. δολάρια στο ίδιο διάστημα πέρυσι. Για το τρέχον τρίμηνο, η διοίκηση της Yahoo αναμένει καθαρά έσοδα της τάξης των 1,05-1,1 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 1,12 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της Yahoo βρέθηκε να χάνει περισσότερο από 2% στα 14,23 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.