Η Siemens υπέγραψε Μνημόνιο για την Παράταση της Εκτενούς της Συνεργασίας με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας.


SiemensLogoΤο πλαίσιο συμφωνίας, συνεχίζει την ιστορική συνεργασία μεταξύ της Siemens και της Κίνας, η οποία ξεκινά από το 1985. Το νέο μνημόνιο συνεργασίας προσδιορίζει εξειδικευμένα πεδία για διμερή συνεργασία, τα οποία περιλαμβάνουν τη βιομηχανική αναβάθμιση, την τεχνολογική καινοτομία, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων, καθώς και την προώθηση και ανάπτυξη της Κεντρικής και Δυτικής Κίνας. Έτσι, διευρύνεται η επιχειρηματική ανάπτυξη της Siemens στην Κίνα, αλλά και στη διεθνή αγορά. Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 12ου Πενταετούς Πλάνου της Κινεζικής Κυβέρνησης (2011-2015), ενώ εκτείνεται και μετέπειτα.


Σύμφωνα με το ανανεωμένο Μνημόνιο Συνεργασίας, η Siemens θα υποστηρίξει και θα συνδράμει στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κίνας, μέσα από τη διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτών της στη χώρα και καινοτόμες συνεργασίες με Κινέζους εταίρους, ειδικά σε αναδυόμενους τομείς, όπως τα έξυπνα δίκτυα, τα ηλεκτρικά οχήματα και η «πράσινη» κινητικότητα. Υπό το πρίσμα της επιταχυνόμενης εκβιομηχάνισης και αστικοποίησης της Κίνα, η Siemens θα συνεχίσει να μοιράζεται την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες της στους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής και της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.


Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχήματος συνεργασίας, η Siemens δεσμεύεται να υποστηρίξει τη στρατηγική πρωτοβουλία της Κίνας για την ανάπτυξη των Κεντρικών και Δυτικών περιοχών της, να συνεργαστεί με κορυφαίες Κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές, καθώς και να υποστηρίξει την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.


Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας ανανεώνει το προηγούμενο Μνημόνιο Εκτενούς Συνεργασίας μεταξύ των Βιομηχανιών Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Siemens Aktiengesellschaft της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το οποίο υπεγράφη τον Οκτώβριο του 1985.


Από τότε, η Siemens συνεργάστηκε επιτυχώς με την Κίνα σε αρκετά προγράμματα σύγχρονων υποδομών, όπως οι ατμομηχανές βαρέων φορτίων για την ανθρακοπαραγωγό επαρχία Shanxi, οι μεταλλικοί και μεταλλευτικοί εξοπλισμοί για τα μεγαλύτερα έργα σιδήρου και χάλυβα της Κίνας, οι εξοπλισμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για διαφορετικούς τύπους ηλεκτροπαραγωγών εργοστασίων, καθώς και πιο πρόσφατα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και η Διεθνής Έκθεση της Σαγκάης το 2010.


Παράλληλα με την αλματώδη ανάπτυξη της χώρας, η Siemens στην Κίνα αναπτύχθηκε από μία αντιπροσωπεία με έδρα το Πεκίνο και περίπου 200 υπαλλήλους, σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα με προσωπικό άνω των 43.000 εργαζομένων, 16 κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης και ένα δίκτυο γραφείων και ενεργών εταιρειών σε όλη τη χώρα. Σήμερα, η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διεθνής αγορά για τη Siemens.