Πολλά είναι τα νέα στοιχεία του Pro Evolution Soccer 2012 που κάνουν μοναδικό το Gameplay του.


PES2012_2Δύσκολες ντρίμπλες όπως και όλα τα αμυντικά τρικ, όπως η παρεμπόδιση (hold-up-play) θα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα. Το feedback από τους παίκτες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά χρησιμοποιούνται ελάχιστα οπότε ο νέος χειρισμός επιτρέπει να βγαίνουν πολύ πιο εύκολα.


Οι διαιτητές όπως στην πραγματικότητα έτσι και στο νέο PRO θα φροντίζουν πλέον ώστε να μη διακόπτεται η ροή του παιχνιδιού. Θα αφήνουν πλεονέκτημα, δε θα δίνουν offside αν ο παραβάτης δεν επηρεάζει τη φάση και θα ακολουθούν γενικά τέτοιες συμπεριφορές.


Επίσης το σύστημα της πάσας αλλάζει. Πέρσι είδαμε τη μπάρα δύναμης και την επιλογή κατεύθυνσης. Αυτό παραμένει αλλά έχει επίσης εισαχθεί και ένα σύστημα υποστήριξης από τεχνητή νοημοσύνη. Μπορείς πλέον να επιλέξεις διαφορετικά επίπεδα βοήθειας στην πάσα εάν το επιθυμείς.


Οι κύριοι Σωτηρακόπουλος και Θαναηλάκης δούλεψαν μαζί αυτή τη φορά στο στούντιο με αποτέλεσμα η διάθεση και η χροιά της φωνής τους να μη βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Προστέθηκαν εκατοντάδες νέες γραμμές και ξαναείπαν το περσινό κείμενο. Οι σχολιαστές είχαν περισσότερη ελευθερία στο να επιλέξουν ή να αλλάξουν ατάκες φέτος μετά το feedback από την Ελληνική κοινότητα. Το αποτέλεσμα είναι μία περιγραφή πολύ πιο ζωντανή με σταθερό γρήγορο ρυθμό και πιο σωστές ατάκες.


Υπάρχουν και άλλες ανακοινώσεις τόσο άμεσα όσο και αργότερα όσο πλησιάζουμε στην κυκλοφορία του παιχνιδιού. Αύριο (20/7) θα γίνει μία νέα ανακοίνωση που θα συνοδεύεται με βίντεο και εικόνες και θα περιγράφει το πως θα ελέγχουμε με κάποιες εντολές τους συμπαίκτες μας, πώς θα εκτελούμε πέναλτι καθώς και ένα νέο ενδιαφέρον σύστημα με challenges, αποστολές δηλαδή στην προπόνηση.


Το κλειδί φέτος είναι το gameplay, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τις βελτιώσεις στα γραφικά, το gameplay είναι αυτό που θα κάνει το φετινό PRO να ξεχωρίσει.