Η Cisco ενισχύει την ηγετική της θέση στο datacenter, με προσθήκες προϊόντων για το υποκατάστημα και το cloud.


CISCO_200Κατά τη διάρκεια του Cisco Live, της ετήσιας διάσκεψης Πληροφορικής και Επικοινωνιών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λας Βέγκας, η Cisco παρουσίασε τη νέα τεχνολογία που θα αυξήσει την αποδοτικότητα και την ασφάλεια των δικτύων που βασίζονται σε cloud, έτσι ώστε τα δεδομένα να προσφέρονται αμέσως σε περισσότερους ανθρώπους, περισσότερες συσκευές και περισσότερες τοποθεσίες, με απόλυτη ασφάλεια.


Το όραμα της Cisco για το cloud computing αποτελεί έναν συγκερασμό πολλών clouds — ιδιωτικού, δημόσιου, υβριδικού και της κοινότητας— και προσφέρει συνδεσιμότητα σε κάθε φορητή συσκευή, προσωπικό υπολογιστή, tablet και τηλεόραση. Βασισμένα στα δίκτυα χωρίς περιορισμούς, τα συνδεδεμένα μεταξύ τους clouds αποτελούν την επόμενη φάση της εξέλιξης του Internet.


Τα νέα προϊόντα που συμπληρώνουν την γκάμα προϊόντων της Cisco® πληρούν και τις τρεις βασικές προϋποθέσεις του cloud computing: Virtualization του κέντρου δεδομένων, απόδοση δικτύου και ασφάλεια, ενώ καλύπτουν όλη την υποδομή του cloud, από τον τελικό χρήστη και το υποκατάστημα μέχρι το δίκτυο και το κέντρο δεδομένων. Στα παραπάνω προϊόντα ανήκουν το Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS™) και τα Nexus® switches για datacenter και το cloud, η Cisco Wide Area Application Service (WAAS) για βελτίωση της απόδοσης των εφαρμογών και η Cisco IronPort Email Security.


Η Cisco εξακολουθεί να καινοτομεί στο datacenter, διευρύνοντας τις δυνατότητες δικτύωσης του Cisco Unified Computing System με τα νέα Fabric Interconnects, τη νέα Virtual Interface Card, και το νέο chassis I/O module. Οι νέες προσθήκες ενισχύουν σημαντικά την ευελιξία, τη δυνατότητα αναβάθμισης και την απόδοση των βασιζόμενων σε UCS κέντρων δεδομένων και του περιβάλλοντος cloud, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα:
– Να βελτιώσουν την απόδοση των εφαρμογών και να διαχειριστούν τον φόρτο εργασίας, διπλασιάζοντας την ευρυζωνικότητα στο chassis, τετραπλασιάζοντας την ευρυζωνικότητα στον server και μειώνοντας τη συνολική καθυστέρηση κατά 40%.
– Να αυξήσουν τον όγκο του φόρτου εργασίας διπλασιάζοντας τη χωρητικότητα switching του ιστού στο datacenter.
– Να βελτιώσουν την ευελιξία της υποδομής και να υποστηρίξουν τον ενοποιημένο ιστό με ευέλικτες, ενιαίες θύρες. Οποιοδήποτε Fabric Interconnect Unified Port μπορεί να οριστεί ως Ethernet, Fibre Channel ή Fibre Channel over Ethernet (FCoE).
– Να αυξήσουν την πυκνότητα του φόρτου εργασίας της virtual machine διπλασιάζοντας τον αριθμό των εικονικών interface.


Ο UCS Manager, που διαχειρίζεται όλη τη διάταξη και τις λειτουργίες του συστήματος τόσο για UCS blade servers όσο και για rack-mount servers, προσφέρει ένα σταθερό και ανοιχτό Application Programming Interface (API) για ενσωμάτωση με άλλο λογισμικό διαχείρισης. Η Cisco παρουσιάζει το VMware vCenter για το Ενοποιημένο Υπολογιστικό Σύστημα (Cisco Unified Computing System) καθώς και το UCS Express σε Cisco Integrated Services Routers (ISRs), μία ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης virtualization που δίνει σε επιχειρήσεις πληροφορικής τη δυνατότητα να οργανώνουν, να προσφέρουν γρήγορα και να διατάσσουν όλο το εικονικό περιβάλλον Πληροφορικής σε υποκαταστήματα και στο datacenter. Έτσι, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, να βελτιώσουν τη λειτουργική αυτοματοποίηση και να προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας.


Το Cisco Unified Computing System ενοποιεί πόρους, υπολογιστικούς, δικτύου, πρόσβασης σε συστήματα αποθήκευσης και virtualization σε ένα και μοναδικό, ενεργειακά αποδοτικό σύστημα. Περισσότεροι από 5.400 πελάτες από όλους τους κλάδους έχουν αναπτύξει σε λιγότερο από δύο χρόνια το Ενοποιημένο Υπολογιστικό Σύστημα (Cisco Unified Computing System), ως το πιο δημοφιλές σύστημα σε όλο τον κόσμο στο οποίο βασίζεται η δημιουργία ιδιωτικών και δημόσιων clouds.


Βελτίωση της απόδοσης των εφαρμογών για cloud και video
Η Cisco παρουσίασε τις νέες της καινοτομίες στη σειρά προϊόντων WAAS, οι οποίες βελτιώνουν την απόδοση παραδοσιακών και αναδυόμενων εφαρμογών όπως το λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS), τα virtual desktops και το υψηλής ποιότητας video σε δίκτυα ευρείας περιοχής (WAN).


Με την παρουσίαση της πρώτης στον κλάδο λύσης για τη μείωση πλεονάσματος δεδομένων συμβατής με το περιεχόμενο (DRE), η Cisco WAAS διαχειρίζεται πιο αποδοτικά την ευρυζωνικότητα και δίνει στις εφαρμογές τη δυνατότητα να αποδώσουν καλύτερα από απόσταση ή σε υποκαταστήματα, επειδή τα δεδομένα δεν χρειάζεται πάντα να προσφέρονται από το datacenter. Η νέα συμβατή με περιεχόμενο DRE βελτιώνει τον χρόνο απόκρισης των εφαρμογών και την ικανότητα μεταβίβασης δεδομένων, αλλάζοντας την κατάσταση caching της DRE ανά εφαρμογή και ανά υποκατάστημα. Αυτή η συμβατή με το περιεχόμενο δυνατότητα προσφέρει «ίση απόδοση» σε όλους τους κλάδους, ενώ βελτιώνει την εμπειρία του τελικού χρήστη.


Εξάλλου, ο νέος WAAS Central Manager, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και 2.000 στιγμές (instances) WAAS από ένα και μοναδικό interface, και ο ενσωματωμένος Application Performance Manager (APM) προσφέρουν στους διαχειριστές δικτύου βελτιωμένη ικανότητα εποπτείας της απόδοσης των εφαρμογών και της χρήσης δικτύου, αυξημένη λειτουργική απόδοση και γρήγορη ανάλυση αιτίας/αφορμής σε θέματα απόδοσης.


Ασφάλεια email για το cloud
Η Cisco παρουσίασε καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφάλειας στο email, ώστε να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό μικρού όγκου επιθέσεων και να προσφέρει πολύ ασφαλή κρυπτογράφηση email για βελτιωμένη εμπειρία του τελικού χρήστη. Οι νέες λύσεις Cisco Cloud Security για το διαδίκτυο και το email μειώνουν τον κίνδυνο επίθεσης από malware, phishing και spam μέσω συμβατών τακτικών προστασίας.


Τα Cisco IronPort Outbreak Filters προσφέρουν προστασία από προσωποποιημένες επιθέσεις email που έχουν στόχο μεμονωμένα άτομα ή μικρές ομάδες. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία ασφάλειας IronPort και ScanSafe, η λύση Outbreak Filters εντοπίζει μηνύματα που θεωρούνται πιθανά για επιθέσεις και παράλληλα προστατεύει τους χρήστες μπλοκάροντας την πρόσβαση σε κακόβουλες ιστοσελίδες.


Η Cisco IronPort Business-class email security προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια για email στο οποίο μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση από οποιοδήποτε tablet, PC ή smartphone:
– Προσφέρει σε χρήστες από τον χώρο της επιχείρησης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα εταιρικά τους διαπιστευτήρια (ταυτότητα χρήστη και κωδικός) έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στις περισσότερες εφαρμογές cloud με μία και μοναδική σύνδεση.
– Προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης των email που έχουν ανακτηθεί, έτσι ώστε οι παραλήπτες να μην μπορούν να τα διαβάσουν.
– Δίνει στον τελικό χρήστη δυνατότητα «ασφαλούς προώθησης», έτσι ώστε να είναι σε θέση να ελέγξει σε ποιον προωθείται ένα email.