H LG παρουσιάζει το πολύ-αναμενόμενο Optimus 3D που ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή δεύτερης γενιάς και “Tri-Dual” αρχιτεκτονική.


LG OPTIMUS 3D_CAMERAΤο LG Optimus 3D, έκανε την πρώτη του εμφάνιση φέτος στην έκθεση Mobile World Congress 2011 στη Βαρκελώνη, και προσφέρει μια πλήρη τρισδιάστατη εμπειρία –εγγραφής, θέασης και ανταλλαγής περιεχομένου- σε κινητό τηλέφωνο.


Το LG Optimus 3D θέτει νέα πρότυπα στην επικοινωνία με την Tri-Dual αρχιτεκτονική του –dual core, dual channel, dual memory-, η οποία προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στη χρήση πολλαπλών εφαρμογών, τη θέαση ταινιών και την αναπαραγωγή τρισδιάστατων games. Επιπλέον, το συγκεκριμένο smartphone της LG σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην αξιοποίηση της πλήρους τρισδιάστατης υποστήριξης στην καθημερινότητά μας, καθώς οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταγράψουν και να απολαύσουν άμεσα το περιεχόμενο σε 3D, χωρίς την ανάγκη πρόσθετων ειδικών γυαλιών.


H νέα αρχιτεκτονική Tri-Dual που εισάγει η LG, ωθεί την απόδοση του LG Optimus 3D σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις βελτιώσεις που προσφέρει ο χρονισμός σε μονή ταχύτητα. To Optimus 3D είναι ισχυρότερο σε απόδοση ακόμη και σε σύγκριση με άλλα smartphones, που διαθέτουν υψηλότερη ταχύτητα επεξεργαστή και διπύρηνη τεχνολογία. Με τη νέα γενιά αρχιτεκτονικής διπύρηνου επεξεργαστή σε διπλή δίαυλο που χρησιμοποιεί το Optimus 3D, η μεταφορά των δεδομένων πραγματοποιείται ταυτόχρονα ανάμεσα στο διπύρηνο επεξεργαστή και τη δικάναλη μνήμη, επιτυγχάνοντας εμφανώς ταχύτερη απόδοση. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δομής, το LG Optimus 3D μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα του χρόνου εκτέλεσης των εφαρμογών, εξασφαλίζοντας σημαντικά ομαλότερους και ταχύτερους ρυθμούς κατά το multi-tasking, την πλοήγηση, το gaming και την αναπαραγωγή multimedia εφαρμογών.


Ολοκληρωμένη Εμπειρία 3D
Παράλληλα, η πλήρης υποστήριξη 3D μετατρέπει την τρισδιάστατη τεχνολογία από μία καινοτομία σε ένα πρακτικό εργαλείο. Η εγγραφή 3D βίντεο, η τρισδιάστατη θέαση και η ανταλλαγή αρχείων είναι ταχύτερη με το Optimus 3D, ενώ οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν την 3D εμπειρία χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών. Επιτρέπει στους χρήστες να καταγράψουν υψηλής ποιότητας 3D περιεχόμενο, αξιοποιώντας την τρισδιάστατη τεχνολογία σταθεροποίησης (3D Stabilization) και τον αλγόριθμο διόρθωσης της ευθυγράμμισης σε πραγματικό χρόνο (Real-Time Misalignment Correction), που διορθώνουν αυτόματα το συνηθισμένο ταρακούνημα κατά την εγγραφή, ενώ η ευρεία γωνία θέασης της συσκευής, καθιστά την παρακολούθηση βίντεο και ταινιών ακόμη πιο απολαυστική.


Επιπλέον, η LG εισάγει νέα δεδομένα στο mobile gaming με το Optimus 3D, καθώς σε συνεργασία με την πρωτοπόρο εταιρεία ανάπτυξης mobile games Gameloft, διαθέτει 17 νέα 3D στερεοσκοπικά (S-3D) παιχνίδια στους καταναλωτές. Ειδικότερα, τρεις τίτλοι της Gameloft -Adrenaline, N.O.V.A. Near Orbit Vanguard Alliance και Let’s Golf! 2- θα είναι ήδη προ-εγκατεστημένοι στη συσκευή, ενώ στους προσεχείς μήνες, οι χρήστες του LG Optimus 3D θα μπορούν να προμηθευτούν περισσότερα παιχνίδια όπως τα Assassin’s Creed: Altair’s Chronicles, James Cameron’s Avatar, Ultimate Spider Man: Total Mayhem, GT Racing: Motor Academy, Shrek Kart, Modern Combat 2: Black Pegasus, Real Football 2011, Star Battalion, N.O.V.A. 2 — Near Orbit Vanguard Alliance, Dungeon Hunter 2, Fishing Kings, BackStab, Eternal Legacy και Shadow Guardian. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια επελέγησαν ειδικά για το ρεαλισμό τους, τα πλούσια γραφικά καθώς και για το μοναδικό gameplay όταν μετατραπούν σε S-3D με τη βοήθεια του Optimus 3D.


Το Optimus 3D, διαθέτει WVGA οθόνη 4,3 ιντσών που παρέχει φωτεινές και flicker free εικόνες σε ποιότητα HD, με υποστήριξη ανάλυσης εικόνας 1.080p για το 2D και 720p για το 3D. Επιπλέον, με τη χρήση ειδικού λογισμικού, το Optimus 3D μετατρέπει τις 2D φωτογραφίες και βίντεο σε 3D σε πραγματικό χρόνο, ενώ αργότερα μέσα στο έτος, η LG θα διαθέσει δωρεάν λογισμικό για την αναβάθμιση των 2D παιχνιδιών, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαύσουν μια πληθώρα multimedia περιεχομένου σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Το 3D περιεχόμενο, μπορεί επίσης να αναπαραχθεί σε 3D τηλεοράσεις μέσω σύνδεσης με καλώδιο HDMI 1.4 και να σταλεί σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή συμβατή με το πρωτόκολλο DLNA. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν και να κάνουν stream το 3D υλικό στο κανάλι του YouTube αποκλειστικά για 3D περιεχόμενο (www.youtube.com/3D).


Τέλος, το LG Optimus 3D εισάγει ακόμη μία πρωτιά στην κατηγορία, καθώς ενσωματώνει τον παγκοσμίως πρώτο browser επαυξημένης πραγματικότητας – 3D augmented reality (AR), σε συνεργασία με το πρωτοπόρο στον τομέα του AR, Wikitube. Ο καινοτόμος browser θα είναι διαθέσιμος μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν από το LGWorld (www.lgworld.com).


Βασικά Χαρακτηριστικά Optimus 3D
Διαστάσεις: 128,8 (Π) x 68 (Υ) x 11,9 (Β) χιλ.
Βάρος: 168 γρ.
Τύπος οθόνης: 3D LCD Capacitive οθόνη αφής 4,3 ιντσών με 16 εκατ. χρώματα
Ανάλυση οθόνης: 480 x 800 pixels
Λειτουργικό: Android 2.2 Froyo (αναβαθμίσιμο σε 2.3 Gingerbread)
Επεξεργαστής: ARM Cortex-A9 Dual-core με ταχύτητα χρονισμού 1GHz / PowerVR SGX540 GPU, TI OMAP4430 chipset
Δίκτυα: 2G GSM 850 / 900 / 1900 / 1900 και 3G HSDPA 900 / 1900 / 2100
Ενσωματωμένη μνήμη: 8GB επεκτάσιμη μέσω microSD (έως 32GB)
Κάμερα: 5-megapixel με ανάλυση 2.560 x 1.920 pixels και λειτουργίες auto-focus και LED flash
Λειτουργία: geo-tagging και στερεοσκοπικός αισθητήρας
Αναπαραγωγή και εγγραφή βίντεο 1080p@24fps (2D) & 720p@30fps (3D)
Υποστήριξη 3D λειτουργιών: 3D θέαση χωρίς γυαλιά, 3D Hotkey, 3D Video Stabilization, Real-Time Misalignment Correction, Real-Time 2D/3D Conversion, 3D Depth Control
Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11 b/g/n, DLNA, Bluetooth v3.0 με A2DP, EDR, microUSB v2.0, HSDPA 14,4 Mbps, HSUPA 5,76Mbps
Μπαταρία: τύπου Li-Ion 1,500 mAh