Η δοκιμασμένη Αρχιτεκτονική VMAX, το πρωτοποριακό Software και η ταχύτατη εγκατάσταση επιταχύνουν τη μετάβαση στο Cloud Computing.


EMC logo 2011Η EMC παρουσίασε το νέο σύστημα αποθήκευσης Symmetrix VMAXe, το οποίο εφοδιάζεται με πρωτοποριακές τεχνολογίες αποθήκευσης δεδομένων και έχει σχεδιαστεί ειδικά για περιβάλλον cloud ή κέντρα ΙΤ με mission critical εφαρμογές. Το σύστημα VMAXe δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους οργανισμούς που βρίσκονται είτε στις ΗΠΑ, είτε σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Κίνα, η Ανατολική Ευρώπη και άλλες, να επιταχύνουν τη μετάβαση τους στο cloud computing.


Το Symmetrix VMAXe διαθέτει και αυτό την κορυφαία αρχιτεκτονική Virtual Matrix Architecture™ και το πρωτοποριακό λογισμικό των μεγαλύτερων συστημάτων Symmetrix VMAX τα οποία χρησιμοποιούνται στα μεγαλύτερα κέντρα μηχανογράφησης του κόσμου. Το σύστημα απευθύνεται σε οργανισμούς που έχουν μικρό αριθμό τεχνικών πληροφορικής και περιορισμένες γνώσεις σε θέματα αποθήκευσης δεδομένων. Χάρη στο νέο σχεδιασμό του hardware η εγκατάσταση γίνεται απλούστερη και σε μικρότερο χώρο, ενώ το ενσωματωμένο λογισμικό εγγυάται γρήγορη παραμετροποίηση και εύκολη διαχείριση.


Το Symmetrix VMAXe προσφέρει το πιο προηγμένο επίπεδο αυτοματισμού στην αποθήκευση δεδομένων, απλοποιημένες διαδικασίες provisioning και διαχείρισης, δυνατότητα κλιμακωτής αύξησης των επιδόσεων, και ταυτόχρονη υποστήριξη χιλιάδων εικονικών μηχανών τεχνολογίας VMware ή άλλης.


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Symmetrix VMAXe:
– Νέος Σχεδιασμός Hardware: Το Symmetrix VMAXe συνδυάζει την αρχιτεκτονική Virtual Matrix που του εξασφαλίζει διαθεσιμότητα επιπέδου μηχανογραφικού κέντρου, με ένα νέο Engine που βασίζεται σε έναν καινούριο πολυπύρηνο επεξεργαστή της Intel. Παράλληλα, ο νέος σχεδιασμός εξασφαλίζει μικρές εξωτερικές διαστάσεις και μονοφασική τροφοδοσία. Ένα σύστημα μπορεί να επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει έως 4 Engines, ενώ υποστηρίζει από μερικές δεκάδες έως 960 δίσκους ή flash drives νέας τεχνολογίας. Το σύστημα υποστηρίζει λογισμικό κορυφαίων δυνατοτήτων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι λειτουργίες FAST VP (fully automated storage tiering με virtual pools) και EMC TimeFinder® local replication software.
– Provisioning μέσα σε λίγα λεπτά: Η παραμετροποίηση του Symmetrix VMAXe μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς η ενσωματωμένη λειτουργία EMC Virtual Provisioning™ απλοποιεί τη διαχείριση και βελτιώνει τη λειτουργία της αποθήκευσης δεδομένων, επιτρέποντας τη δυναμική εκχώρηση αποθηκευτικών μέσων όποτε χρειάζεται.
– Κορυφαίο Replication: Tο σύστημα Symmetrix VMAXe προσφέρεται με ενσωματωμένο το λογισμικό EMC RecoverPoint, το οποίο δίνει τη δυνατότητα συνεχούς προστασίας των δεδομένων (CDP) και συνεχούς δημιουργίας αντιγράφων σε τοπικά ή απομακρυσμένα αποθηκευτικά μέσα (CLR και CRR), από το VMAXe σε κάποιο άλλο storage array της EMC ή τρίτου κατασκευαστή, χαρακτηριστικό ευπρόσδεκτο σε περιπτώσεις disaster recovery, μετάπτωσης σε άλλα σύστημα ή ανάκτησης δεδομένων οποιασδήποτε χρονικής στιγμής.
– Απλοποιημένη Διαχείριση: Το Symmetrix VMAXe χρησιμοποιεί λογισμικό κορυφαίων δυνατοτήτων ώστε η διαχείριση εικονικών υποδομών ΙΤ να καθίσταται μια απλή διαδικασία. Στο λογισμικό περιλαμβάνεται ο EMC Symmetrix Management Console and Performance Analyzer, εξοπλισμένος με εύχρηστο web GUI και dashboard πραγματικού χρόνου, καθώς και η λειτουργία EMC PowerPath® SE που εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα χάρη στην αυτοματοποιημένη διαδικασία path failover.
– Διαθεσιμότητα σε ολόκληρο τον κόσμο: Η EMC, μέσα από νέα κανάλια συνεργατών, φέρνει τις δυνατότητες των κορυφαίων συστημάτων αποθήκευσης πιο κοντά σε περισσότερους πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο. Το Symmetrix VMAXe μπορεί να αποκτηθεί αμέσως, είτε μέσω των συνεργατών του EMC Velocity Channel, είτε απευθείας μέσω της EMC.