Η Skylogic και η Juniper Networks κερδίζουν Βραβείο Καινοτομίας για το MPLS δίκτυο μετάδοσης δορυφορικού περιεχομένου.


Skylogic LogoΗ Skylogic και η Juniper Networks ανακοίνωσαν ότι κέρδισαν από κοινού το βραβείο Wholesale Service Innovation, το οποίο απονεμήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης Global Telecoms Business (GTB) Innovation Awards 2011.


Μέσω του βραβείου αυτού αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της Skylogic και της Juniper Networks για την ταχύτερη έλευση των υπηρεσιών δορυφορικής ευρυζωνικής πρόσβασης στην Ευρώπη, αλλά και η συμβολή τους στη μείωση των αντίστοιχων κεφαλαιουχικών και λειτουργικών δαπανών των παρόχων.


Με έδρα το Τορίνο, η Skylogic έχει αναπτύξει ένα ιδιόκτητο δίκτυο που παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες επόμενης γενιάς μέσω του δορυφόρου KA-SAT, δημιουργώντας τον κρίκο που συνδέει το δορυφορικό σύστημα ευρυζωνικής πρόσβασης, τεχνολογίας ViaSat, με το IP δίκτυο κορμού, τεχνολογίας Juniper Networks.


Η Skylogic και η Juniper Networks κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα τη διανομή αρχείων βίντεο μέσω δορυφόρου και δικτύων ΙP, τροποποιώντας το αντίστοιχο πρωτόκολλο μεταγωγής (MPLS), υλοποιώντας συστήματα διαχείρισης συνδέσεων Point-to-Multipoint (P2MP) και ενοποιώντας αποτελεσματικά την ευελιξία της τεχνολογίας multicast με τις δυνατότητες ελέγχου και προώθησης που εξασφαλίζει το πρωτόκολλο MPLS.


Η αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών IP/MPLS, όπως το MPLS P2MP και το NextGen-Multicast VPN (Virtual Private Networks), δίνει τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου της κίνησης του δικτύου, γεγονός το οποίο, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές τεχνολογίες που υπάρχουν ήδη στην αγορά, οδηγεί σε σημαντική μείωση των λειτουργικών και των κεφαλαιουχικών δαπανών.


Η λύση της Skylogic βασίζεται στο λειτουργικό Junos® της Juniper Networks, το οποίο είναι το μόνο λειτουργικό της εταιρείας και αποτελεί τη βάση για ένα προηγμένο και ταυτόχρονα απλό στη λειτουργία δίκτυο. Επίσης, στην συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνεται και η λειτουργία network virtualization, η οποία επιτρέπει σε κάθε πελάτη χονδρικής να προσαρμόσει την εικόνα του δικτύου στα δικά του μέτρα.


Τα Βραβεία Καινοτομίας GTB έχουν θεσμοθετηθεί προκειμένου να αποτελέσουν αναγνώριση καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών τα οποία προκύπτουν μέσα από τη συνεργασία τηλεπικοινωνιακών παρόχων από ολόκληρο τον κόσμο, με τους προμηθευτές τους.