Η Microsoft θα κυκλοφορήσει μια Community Technical Preview, στo Worldwide Partner Conference, από τις 11 ως τις 14 Ιουλίου.


windows 8Άλλες πηγές, παρόλα αυτά, αναφέρουν πως είναι πιθανό να δούμε μια CTP build στο τέλος του Ιουλίου και μια κανονική beta έκδοση το Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η CTP build δεν αφορά άμεσα στους τελικούς χρήστες, μιας και οι εκδόσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά τους developers, τους IT professionals και την τεχνολογική κοινότητα. Θα πρέπει να περιμένουμε πως τα Windows 8 θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο συνέδριο της επόμενης εβδομάδας, το οποίο θα προετοιμάσει τους Microsoft partners για τον χρόνο που έρχεται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft θα προσφέρει ουσιαστικής φύσεως πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό της σύστημα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα εμφανιστούν τον Σεπτέμβριο, πάντως, οπότε και η Microsoft θα διεξαγάγει το συνέδριο για developers. Μέχρι στιγμής, η Microsoft έχει προσφέρει στο κοινό μια εικόνα των Windows 8 για ταμπλέτες, ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με το κλασικό desktop περιβάλλον εργασίας έχουν αποκαλυφθεί από διαρροές και φήμες μόνο.


Στα πιθανολογούμενα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται μια ribbon toolbar, ένα app store, αναγνώριση προσώπων, ένα history vault για βελτιωμένα back-ups και η δυνατότητα συγχρονισμού ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές.