Η Dell απλοποιεί τη διαδικασία αποφυγής δημιουργίας πολλαπλών ίδιων αντιγράφων κατά την αποθήκευση για να βοηθήσει τους πελάτες να διαχειριστούν την αύξηση των δεδομένων.

Dell logoΗ Dell ανακοίνωσε την ανάπτυξη καινούργιων προϊόντων για την αποφυγή δημιουργίας πολλαπλών ίδιων αντιγράφων (Deduplication), ως μέρος της οικογένειας των αποθηκευτικών λύσεων TierDisk, και την πρόθεση της να απλοποιήσει την παραπάνω διαδικασία σε όλη τη σειρά των αποθηκευτικών της προϊόντων. Η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την αποστολή των συστημάτων στους πελάτες για κάθε μέγεθος επιχείρησης στην αρχή του επόμενου χρόνου.

Τα Νέα:

  • Η Dell υιοθετεί μια προσέγγιση κοινής αρχιτεκτονικής για την στρατηγική της διαδικασίας αποφυγής πολλαπλών αντιγράφων. Με την δημιουργία μιας απλής αρχιτεκτονικής στις οικογένειες προϊόντων PowerVault, EqualLogic, και Dell/EMC, η Dell θα παρέχει την συμβατότητα που αναζητούν οι πελάτες για να δημιουργήσουν με απλό τρόπο αντίγραφα και να αποφύγουν τα ίδια πολλαπλά αντίγραφα κατά μήκος διαφόρων τοποθεσιών ( για παράδειγμα από τμήματα ή υποκαταστήματα προς το data center).
  • Η Dell συνεργάζεται με τους κορυφαίους κατασκευαστές EMC και Quantum για να παρέχει συμβατότητα μεταξύ των προϊόντων. Με την ώθηση για κοινή στρατηγική στην διαδικασία αποφυγής πολλαπλών αντιγράφων, δημιουργίας αντιγράφων και διαχείρισης, η Dell, η EMC και η Quantum συνεργάζονται για να παρέχουν συμβατότητα και επιλογές σε μια τεχνολογική περιοχή που άλλοι παρέχουν υπό καθεστώς κλειστών τεχνολογικών και ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων (proprietary). Οι πελάτες της Dell θα έχουν την ελευθερία να εφαρμόσουν τις λύσεις της Dell και να δημιουργήσουν αντίγραφα δεδομένων από και προς άλλα συστήματα των Dell, EMC και Quantum.
  • Παρέχοντας συμβατότητα και κοινή αρχιτεκτονική deduplication, η Dell θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να απλοποιήσουν τις αποθηκευτικές τους λειτουργίες παρέχοντας μια στιβαρή λύση ανασύστασης από καταστροφή. Οι λύσεις της Dell θα παρέχουν αποδοτικές λύσεις ανασύστασης από καταστροφή σε περιβάλλον LAN και WAN αντιγράφοντας και διατηρώντας μοναδικά δεδομένα επιπέδου τμήματος πληροφοριών (block level data) από λειτουργίες δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων ή αρχειοθέτησης μέσα ή διαμέσου τοποθεσιών (sites).
  • Η Dell παρέχει επίσης ένα πλήρες εύρος υπηρεσιών για να βοηθήσει τους πελάτες να εκτιμήσουν, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μια εκτενή λύση διαδικασίας αποφυγής δημιουργίας πολλαπλών αντιγράφων. Η συμβουλευτική εκτίμηση Διαχείρισης Δεδομένων από την Dell μπορεί ταχύτατα να προσδιορίσει πόσα δεδομένα αποθηκεύονται, την ηλικία τους και κατά πόσον υπάρχει αντίγραφο σε περισσότερες τοποθεσίες. Η Dell μπορεί στη συνέχεια να βοηθήσει τους πελάτες να αποκαταστήσουν τους αποθηκευτικούς τους πόρους μέσω της χρήσης τεχνολογιών όπως η διαδικασία αποφυγής πολλαπλών αντιγράφων, βελτιστοποιώντας το κόστος και διασφαλίζοντας τη δυνατότητα των υποδομών τους να ικανοποιήσουν τη συνεχόμενη αύξηση των απαιτήσεων σε αποθηκευτικό χώρο.
  • Η διαδικασία αποφυγής πολλαπλών αντιγράφων αφαιρεί τα διπλά ή πολλαπλά ίδια αντίγραφα πληροφοριών καθώς δημιουργούνται τα εφεδρικά αντίγραφα ή αρχειοθετούνται.
    • Εξαλείφοντας πλεονάζοντα δεδομένα κατά τη διαδικασία δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων, το deduplication βοηθάει τους χρήστες να διατηρήσουν εξαιρετικά περισσότερα δεδομένα στo δίσκο για γρήγορη ανασύσταση και μειώνει το εύζος ζώνης (bandwidth) που χρειάζονται για την αντιγραφή δεδομένων μεταξύ τοποθεσιών για ανασύσταση από καταστροφή.
    • Επιπροσθέτως, η διαδικασία αποφυγής δημιουργίας πολλαπλών αντιγράφων βοηθάει στη μείωση του κόστους της δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων σε δίσκο επιτρέποντας στους πελάτες να αυξήσουν την πραγματική αποθηκευτική ικανότητα σε συστήματα αποθήκευσης που βασίζονται σε δίσκους.

Δηλώσεις:

  • «Θα αλλάξουμε τη διαδικασία αποφυγής πολλαπλών αντιγράφων – βάζοντας στην πρώτη γραμμή την ανάγκη των πελατών για απλοποίηση. Η αποθήκευση έχει υπάρξει πολύπλοκη υπόθεση εδώ και πολύ καιρό» αναφέρει ο Robin Kuepers, επικεφαλής του Storage Marketing, Dell EMEA. «Για να απλοποιήσουμε την διαδικασία αποφυγής πολλαπλών αντιγράφων, συνεργαζόμαστε με ηγέτες στη βιομηχανία όπως η EMC και η Quantum για να παρέχουμε μια απλή αρχιτεκτονική που να υπάρχει όχι μόνο στην δική μας σειρά προϊόντων αλλά να είναι συμβατή και με άλλα συστήματα. Πρόκειται για μια καινοτόμα προσέγγιση για να βοηθήσουμε τους πελάτες να διαχειριστούν την κατακόρυφη αύξηση δεδομένων».
  • «Στα επόμενα 2-3 χρόνια θεωρούμε ότι η διαδικασία αποφυγής πολλαπλών αντιγράφων θα είναι ένα τυπικό χαρακτηριστικό που οι πελάτες θα απαιτούν ως μέρος κάθε εταιρικής προσφοράς για λύσεις δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων και ανασύστασης δεδομένων», αναφέρει ο Gene Ruth, Storage Analyst στο Burton Group. «Οι πελάτες αναζητούν ενοποιημένες και ευέλικτες λύσεις για την αποφυγή της δημιουργίας πολλαπλών αντιγράφων που μπορούν να εφαρμόσουν και να διαχειριστούν σε μικτά περιβάλλοντα που μπορεί να εκτείνονται από τα μικρότερα σε μέγεθος απομακρυσμένα γραφεία μέχρι τα συστήματα που υποστηρίζουν data centers»

Πρόσθετες πληροφορίες:

Σχετικό video blog της Dell: Dell vlog on de-dupe

Βlog  Inside IT της Dell