Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου φακού macro 40 mm με φορμά DX για λήψη κοντινών φωτογραφιών.


DX_MC_40_G_lΣχεδιασμένος για τη λήψη εξαιρετικής λεπτομέρειας, περιλαμβάνει αναλογία αναπαραγωγής 1:1 για υπέροχες, ζωντανές εικόνες. Καθώς παρέχει τη δυνατότητα λήψης στοιχείων που δεν είναι ορατά με γυμνό οφθαλμό, αυτός ο φακός θα ικανοποιήσει με το παραπάνω τους λάτρεις της φωτογραφίας που θέλουν να εξερευνήσουν τη δύναμη των κοντινών λήψεων.


Η τελευταία προσθήκη στη συνεχώς εμπλουτιζόμενη σειρά φακών Micro NIKKOR της Nikon, αυτός ο φακός 40mm με φορμά DX παρέχει γωνία λήψης ισοδύναμη με φακό 60 mm σε φωτογραφικές μηχανές D-SLR με φορμά FX. Με απόσταση εστίασης μόλις 0,163 m (από το εστιακό επίπεδο) και αναλογία αναπαραγωγής 1:1, παρέχει πραγματική απόδοση macro για κοντινές λήψεις. Χάρη στο γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/2,8, τα θέματα αναδεικνύονται μέσα από ένα απαλά θαμπό φόντο ενώ μπορείτε να τραβήξετε ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι.


Αθόρυβη λειτουργία
Είτε πρόκειται για τη λεπτομερή αποτύπωση ενός εντόμου είτε του στήμονα ενός λουλουδιού, οι ιδιαίτερα κοντινές λήψεις απαιτούν ακρίβεια. Μικρός, εύχρηστος και εξοπλισμένος με το αποκλειστικό αθόρυβο μοτέρ (SWM) της Nikon για ιδιαίτερα αθόρυβη αυτόματη εστίαση εξαιρετικής ακρίβειας, αυτός ο φακός σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε λήψεις χωρίς να ενοχλείτε το θέμα σας. Η ομαλή εστίαση ενισχύεται περαιτέρω με τη λειτουργία M/A που σας επιτρέπει να παρακάμπτετε την αυτόματη εστίαση προκειμένου να τη ρυθμίσετε χειροκίνητα ακριβώς όπως τη θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να γίνει εναλλαγή μεταξύ της αυτόματης και της χειροκίνητης εστίασης.


Καθώς επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με πιστή αναπαραγωγή ακόμη και των πιο αδιόρατων στοιχείων, αυτός ο φακός συλλαμβάνει άριστα κάθε κρυφή λεπτομέρεια μοτίβων, υφών και λεπτομερειών. Οι λάτρεις της φωτογραφίας έχουν τη δυνατότητα λήψης εξαιρετικών φωτογραφιών macro ενώ ο φακός αυτός είναι ιδανικός και για πορτρέτα ή για γενικές λήψεις. Με μήκος περίπου 68,5×64,5 mm και βάρος 235 g, αυτός ο φακός διαθέτει μεταλλική μοντούρα με ελαστική στεγανοποίηση και συνοδεύεται από σκίαστρο HB-61 και μαλακή θήκη φακού CL-0915.