H HP ηγείται της αγοράς x86 servers με μερίδιο 47 % που ξεπερνά ακόμη και το σύνολο όλων των ανταγωνιστών της σύμφωνα με έκθεση της IDC.

Η HP για άλλη μια φορά κατακτά την πρώτη θέση για την Ελληνική και Κυπριακή αγορά και ηγείται της κατηγορίας x86 servers με μερίδιο αγοράς τεμαχίων 47% που ξεπερνά το σύνολο των μεριδίων και των 9 μεγαλύτερων ανταγωνιστών της. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στην έκθεση της ΙDC (EMEA PC Tracker – Q3 2008 Top 10 Vendor Final Results for Industry Standard x86 Servers).
Η κατάκτηση του 47% αποτελεί νέο ρεκόρ για την HP και παράλληλα εντυπωσιάζει το σύνολο της ελληνικής αγοράς, αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υψηλό νούμερο που έχει πολύ λίγες φορές επιτευχτεί σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον η HP κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη της τάξης του 44,7 % συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τέλος, άλλο ένα σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι μέσα σε 10 μήνες , και πριν το κλείσιμο του 2008, η HP κατάφερε να σπάσει άλλο ένα όριο, να προωθήσει προς πώληση στην αγορά περισσότερους από 10.000 servers σε μία χρονιά.
Σε δήλωση του ο Θανάσης Πατσάκας, Enterprise Storage & Servers Business Unit Manager, τόνισε «Το ιδιαίτερα υψηλό μερίδιο αγοράς επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της HP στους x86 servers και αποδεικνύει την προτίμηση των πελατών μας στις κορυφαίες λύσεις τεχνολογίας που προσφέρει η εταιρεία»