Συμμαχία ποιότητας στην αγορά φωτοβολταϊκών μεταξύ δύο μεγάλων ονομάτων του χώρου.


BIG-SOLAR-logo1Δεκάδες τεχνικοί, που μελετούν και εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο παρουσίασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων της SANYO, που διοργάνωσε η BIG SOLAR την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011, στο ξενοδοχείο Civitel Attik.


Η BIG SOLAR είναι ο μεγαλύτερος έλληνας stockholder και distributor βασικού εξοπλισμού φωτοβολταϊκών σταθμών. Συνεργάζεται με κορυφαίους παραγωγούς φ/β πλαισίων και μετατροπέων ανά τον κόσμο και διανέμει τα προϊόντα τους σε εκατοντάδες εταιρείες εγκατάστασης φ/β συστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, οι εταιρείες του ομίλου ΜΠΗΤΡΟΣ, συμφερόντων του οποίου είναι η εταιρεία, επενδύουν διαρκώς σε φ/β σταθμούς, έχοντας ήδη στην κατοχή τους άδειες ισχύος 15MW περίπου.


Η SANYO είναι μία από τις 15 μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών στον κόσμο, με εμπειρία που ξεπερνά τα 30 χρόνια στο χώρο των φωτοβολταϊκών. Τα πλαίσια της SANYO είναι ιαπωνικής προέλευσης, τεχνολογίας HIT, ονομαστικής ισχύος 200-250 W.


Η τεχνολογία ΗΙΤ ( Heterojunction with Intrinsic Thin-layer) συνδυάζει ένα κρυσταλλικό wafer με ένα λεπτό στρώμα αμόρφου πυριτίου. Αυτός ο έξυπνος συνδυασμός προσφέρει τα πλεονεκτήματα και των δύο τεχνολογιών και έχει ως αποτέλεσμα την κορυφαία απόδοση του φ/β πλαισίου (έως 19%) και παραγωγή ενέργειας ανά εγκατεστημένο kW – 28% μεγαλύτερη από μέσο όρο της αγοράς.


Κατά συνέπεια, τα Φ/Β πλαίσια της SANYO εγγυώνται υψηλή εγκατεστημένη ισχύ στο μικρότερο δυνατό χώρο και υψηλή παραγωγή ενέργειας σε υψηλές θερμοκρασίες, χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανικά για εφαρμογή σε στέγες/οροφές κτιρίων


Η BIG SOLAR είναι επίσημος διανομέας των φ/β πλαισίων της SANYO στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε προ εξαμήνου περίπου και έχει σημειώσει μέχρι σήμερα εξαιρετική επιτυχία.