H Dell υπογράφει την πρώτη πανευρωπαϊκή συμφωνία χορηγίας για τα μουσικά βραβεία MTV Europe 2008.

Dell logoΗ ΜTV Networks International ανακοίνωσε ότι η Dell είναι μία εκ των τριών κύριων πανευρωπαϊκών χορηγών για τα μουσικά βραβεία MTV Europe 2008,μαζί με την Esprit και την Sony Ericsson. Τα βραβεία θα λάβουν χώρα στο Liverpool Echo Arena του Λίβερπουλ, σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2008. Η συνεργασία  περιλαμβάνει πλήρη ενσωμάτωση σε όλες τις πλατφόρμες των μουσικών βραβείων MTV Europe, συμπεριλαμβανομένων της δικτυακής και της ζωντανής σύνδεσης. Επίσης η Dell συμμετείχε σε όλη την διαδικασία προώθησης για την προετοιμασία της τελετής των βραβείων καθώς και στις δραστηριότητες στο Λίβερπουλ. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα billboards, όλα τα δελτία τύπου και marketing ενέργειες καθώς και το τμήμα του δικτυακού τόπου του MTV Europe που είναι αφιερωμένο στα μουσικά βραβεία (www.mtvema.com).

«Κατά τον ίδιο τρόπο που τα μουσικά βραβεία  MTV Europe τιμούν τους καλλιτέχνες που έχουν αδιαμφισβήτητο αντίκτυπο στην κουλτούρα της pop,  η Dell γιορτάζει τον άνθρωπο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να κυνηγήσει τα πάθη του» ανέφερε ο κ. David Cliff, διευθυντής του Consumer Marketing, Dell Europe. «Η χορηγία της Dell για τα μουσικά βραβεία MTV Europe 2008 αντιπροσωπεύει ότι είναι σημαντικό στην κουλτούρα της pop σήμερα…. video, μουσική και τεχνολογία».

«Αυτή είναι μια καταπληκτική συνεργασία για τα μουσικά βραβεία MTV Europe,» ανέφερε ο κ. Jules Robinson, Senior Vice President, VBS International. «Τόσο το MTV όσο και η Dell αναγνωρίζουν όχι μόνο ότι η μουσική και η τεχνολογία αλληλοεξαρτώνται, αλλά και ότι οι νέοι χρησιμοποιούν και τα δύο για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν την προσωπική τους ταυτότητα.»

Το 2007 τα μουσικά βραβεία ΜΤV Europe – που μεταδόθηκαν σε 19 κανάλια σε όλη την Ευρώπη  καθώς και στις ΗΠΑ και στην Ασία- είχαν συνολικό κοινό πάνω από 30 εκατ. θεατές. Επιπλέον δικτυακοί τόποι αφιερωμένοι στα μουσικά βραβεία του MTV Europe παρουσίασαν ετήσιο ρυθμό αύξησης  35%, με τρία εκατ. μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα των βραβείων ( 1η Νοεμβρίου 2007), γεγονός που σημαίνει 75% αύξηση   σε σχέση με το 2006. Συνολικά πάνω από 78,8 εκατ. ψήφοι  καταμετρήθηκαν (+360% σε σχέση με το 2006) και υπήρξαν 200.000 μοναδικοί επισκέπτες WAP (+305% σε σχέση με το 2006) και 3,2 εκατ. video streams.

Τα μουσικά βραβεία ΜΤV Europe του 2008 θα μεταδοθούν στις ακόλουθες περιοχές:

Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία,  Βοσνία, Γαλλία , Γερμανία, Δανία, Δημοκρατία της Σλοβακίας, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιρλανδία Κροατία, Κύπρος, Λάτβια, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μολδαβία, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία & Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία.