Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» καλεί τους φορείς να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.


psifiakielladaΣυγκεκριμένα, ενημερώνει τους Δικαιούχους Ενταγμένων Πράξεων για τα ακόλουθα:


I. – Όσες πράξεις έχουν ενταχθεί έως 30-9-10 και δεν βρίσκονται τουλάχιστον στο στάδιο της δημοπράτησης, περιλαμβάνονται στο συνημμένο Πίνακα 1 και πρέπει να έχουν προχωρήσει σε δημοσίευση προκήρυξης το αργότερο έως 15-7-11. Σε αντίθετη περίπτωση, η ισχύς των αποφάσεων ένταξης των πράξεων για τις οποίες δεν υπάρχει δημοσιευμένη προκήρυξη έως την Παρασκευή 15-07-2011, θα ανακληθεί άμεσα, χωρίς άλλη ειδοποίηση.


– Όσες πράξεις έχουν ενταχθεί από 01-10-10 έως 31-12-10 και δεν βρίσκονται τουλάχιστον στο στάδιο της δημοπράτησης, περιλαμβάνονται στον συνημμένο Πίνακα 2 και θα πρέπει να έχουν προχωρήσει σε δημοσίευση προκήρυξης το αργότερο έως την Παρασκευή 29-07-2011. Σε αντίθετη περίπτωση, η ισχύς των αποφάσεων ένταξης των συγκεκριμένων πράξεων θα ανακληθεί άμεσα, χωρίς άλλη ειδοποίηση.


II. – Όσες πράξεις έχουν ενταχθεί από 01-01-11 έως 30-04-11 (Πίνακας 3), θα πρέπει να έχουν προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση του τεύχους προκήρυξής τους, το αργότερο έως την Τετάρτη 20-07-11.


Υπενθυμίζεται ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, έχει προχωρήσει στη σύνταξη Πρότυπου Τεύχους Προκήρυξης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Δικαιούχοι στην υλοποίηση των πράξεων.


Τέλος, τονίζεται ότι η διατύπωση από την ΕΥΔ σύμφωνης γνώμης ή σύμφωνης γνώμης υπό προϋποθέσεις στο τεύχος δημοπράτησης καθώς και η ενσωμάτωση τυχόν παρατηρήσεων της ΕΥΔ πριν την προκήρυξη, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συγχρηματοδότηση όλων των ενταγμένων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» πράξεων.