Για πρώτη φορά η τεχνολογία ολογραφίας χρησιμοποιείται στην τηλεόραση.

cnn-hologramΌσο ο παρουσιαστής Γουλφ Μπλίτσερ μιλούσε με την ρεπόρτερ Τζέσικα Γιέλιν στο στούντιο του CNN, στο κάτω μέρος της οθόνης, το κανάλι ενημέρωνε: «Η Τζέσικα Γιέλιν μέσω ολογράμματος από το Σικάγο.». Η ρεπόρτερ εξήγησε στους τηλεθεατές ότι βρισκόταν σε άλλη πόλη, με πάνω από 35 HD κάμερες να τη βιντεοσκοπούν από διάφορες γωνίες, προκειμένου να εμφανιστεί “ως δια μαγείας” ολοζώντανη μέσα στο στούντιο.

Αν και η τρισδιάστατη εικόνα που έβλεπαν οι τηλεθαετές δεν ήταν 100% πραγματικό ολόγραμμα, καθώς δεν ήταν ορατή μέσα στο ίδιο το στούντιο -είχε προστεθεί «πάνω» από την εικόνα (στο post production pipeline) σε πραγματικό χρόνο, το εγχείρημα ήταν πρωτοποριακό. Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του δικτύου Ντέιβιντ Μπόρμαν, το CNN είχε εγκαταστήσει σε κάθε στούντιο ένα σύστημα με 40 κάμερες και 20 υπολογιστές το οποίο υπολόγιζε τις γωνίες θέασης για να προσθέσει το «εικονικό ολόγραμμα» έτσι ώστε να φαίνεται ρεαλιστικό. Ο παρουσιαστής κοίταζε την εικόνα της ρεπόρτερ σε μια επίπεδη συμβατική οθόνη, ενώ η θέση στην οποία υποτίθεται ότι βρισκόταν το ολόγραμμα ήταν σημαδεμένη στο πάτωμα με έναν κύκλο.
Το CNN αξιοποιεί στο μέγιστο την τεχνολογία για να εμπλουτίσει την τηλεοπτική εμπειρία, όπως το «Μαγικό Τοίχο», μια γιγάντια επίπεδη οθόνη την οποία οι παρουσιαστές άγγιζαν με τα δάχτυλα για να μοιράσουν την εκλογική πίτα στους υποψήφιους.