Η HTC Corporation ανακοινώνει την βράβευση της από τρεις διαφορετικούς διεθνείς οργανισμούς στον τομέα του σχεδιασμού.


HTC_logoΗ φιλοσοφία της HTC να σχεδιάζει κινητά τηλέφωνα που καλύπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών, αντικατοπτρίζεται σε κάθε σειρά προϊόντων και επιβεβαιώνεται από τα πρόσφατα βραβεία της IDEA, αλλά και λίγο νωρίτερα από τις Red Dot και IDA.


«Αναρίθμητοι υπάλληλοι της HTC ήρθαν για να κερδίσουν την αναγνώριση που λάβαμε στα IDEA 2011, Red Dot 2011 και IDA 2011», δήλωσε ο Scott Croyle, αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδίασης της HTC. «Τα βραβευμένα σχέδια μας επεκτείνονται σε πολλούς κλάδους και περιοχές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ομάδες μας αφουγκράστηκαν και παρατήρησαν τους καταναλωτές, αναγνώρισαν τις διάφορες ανάγκες τους και συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν προϊόντα που τοποθετούν τις επιθυμίες τους στο επίκεντρο».


Η HTC συγκέντρωσε τέσσερα κορυφαία βραβεία στην International Design Excellence Awards (IDEA) 2011, γνωστή και ως έκθεση απονομής των «Όσκαρ Σχεδιασμού», με χορηγούς το περιοδικό Fast Company και την κοινότητα βιομηχανικής σχεδίασης της Αμερικής, για τις συσκευές που εντάσσονται στην κατηγορία «communications tools». Το HTC Droid Incredible κέρδισε ένα χρυσό βραβείο, το HTC Evo 4G αναγνωρίστηκε με ένα αργυρό βραβείο και το HTC Legend έλαβε ένα χάλκινο βραβείο. Επιπλέον, το HTC Aria ήταν φιναλίστ στην κατηγορία «communications tools».


Έχοντας ιδρυθεί το 1980 από την Industrial Designers Society of America (IDSA), το πρόγραμμα International Design Excellence Awards Program (IDEA®) ευνοεί τις επιχειρήσεις και κατανοεί τις ανάγκες του κοινού, όσον αφορά στην επίδραση του βραβευμένου σχεδιασμού, στην ποιότητα ζωής και στην οικονομία.


«Red dot» από την παγκόσμια κριτική επιτροπή
Τον Μάρτιο του 2011 η HTC κέρδισε συνολικά τρία βραβεία από τη red dot. Στο EVO 4G δόθηκε το βραβείο καλύτερης σχεδίασης προϊόντος: το βραβείο «red dot:best of the best», ως επιβράβευση της πρωτοποριακής σχεδίασης του. Επιπλέον, τα HTC Legend και HTC Aria κέρδισαν από ένα βραβείο red dot, τη σφραγίδα ποιότητας που απονέμεται σε συσκευές με υψηλή σχεδιαστική ποιότητα που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.


Τα βραβεία red dot δόθηκαν από μια κριτική επιτροπή παγκόσμιας εμβέλειας, τα μέλη της οποίας έχουν μοναδικές γνώσεις ώστε να εκτιμήσουν τις ξεχωριστές διαπολιτισμικές απόψεις της σχεδίασης. Τα βραβεία red dot χορηγούνται από τα μουσεία red dot που εδρεύουν στη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη. Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο όλους όσους θέλουν να διαπρέψουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες τους μέσα από τη σχεδίαση.


Χρυσό στην HTC
Τον Μάιο του 2011, το IDA, ένα τετραετές πρόγραμμα βράβευσης που τιμά την έξυπνη και βιώσιμη σχεδίαση, αναγνώρισε τον υπεροχή στο σχεδιασμό της HTC, βραβεύοντας το HTC Legend με χρυσό στα βραβεία IDA του 2011.


Μία μικρή ομάδα σχεδιαστών, στοχαστών και επιχειρηματιών ίδρυσε τα International Design Awards το 2007, ως απάντηση στην έλλειψη αναγνώρισης και επιβράβευσης του έξυπνου και βιώσιμου σχεδιασμού πολλαπλών επιρροών.