Η εμφάνιση των δύο νέων ραδιοενισχυτών της Pioneer VSX-921 & VSX-1021 έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στους χρήστες iPhone/iPad & iPod touch.


Pioneer VSX 1021

Pioneer VSX 1021

Τα νέα μοντέλα VSX-921 & VSX-1021 7.1 καναλιών της Pioneer ενσωματώνουν την τεχνολογία AirPlay της Αpple προς ικανοποίηση των απανταχού μουσικόφιλων, στους οποίους παρέχει μέσω iTunes, ένα full πακέτο δυνατοτήτων πρόσβασης, αναπαραγωγής και ελέγχου ολόκληρης της μουσικής βιβλιοθήκης που διατηρούν.


Η Apple ανέπτυξε το πρωτόκολλο AirPlay με στόχο την ασύρματη αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων από τις συσκευές της προς συμβατές συσκευές αναπαραγωγής ήχου και εικόνας. Οι VSX-921 και VSX-1021 διαθέτουν επιλογή σύνδεσης είτε ενσύρματα μέσω Ethernet είτε ασύρματα με τη χρήση προαιρετικού μετατροπέα ασύρματης δικτύωσης (AS-WL300), κι έτσι ο κάθε χρήστης μπορεί απλά να επιλέξει κάποιο τραγούδι ή ολόκληρη λίστα αναπαραγωγής από το iPhone, iPad ή iPod touch, το PC ή το Mac του.


Χάρη στο AirPlay, με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού, οι VSX-921 & VSX-1021 ενεργοποιούνται αυτόματα αφήνοντας τη μουσική να γεμίσει το χώρο. Με τη χρήση της εφαρμογής Remote App από την Apple στις συσκευές της iPhone, iPad & iPod, οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη που διατηρούν στο iTunes σε Mac ή PC. Η εφαρμογή Remote App της Apple είναι διαθέσιμη δωρεάν από το App Store στη διεύθυνση www.iTunes.com/appstore/.


Pioneer VSX 921

Pioneer VSX 921

Με την εφαρμογή AirJam η ταυτόχρονη σύνδεση έως τεσσάρων πηγών στους VSX-921 και VSX-1021 μέσω Bluetooth (ΑS-BT200 που προσφέρεται προαιρετικά) από διαφορετικούς χρήστες γίνεται εφικτή χωρίς πολύ κόπο, προσφέροντάς τους έτσι την ευκαιρία δημιουργίας μίας συλλογικής λίστας μουσικού περιεχομένου. Κάθε συνδεδεμένος χρήστης μπορεί να προσθέσει τα τραγούδια της αρεσκείας του και να επιλέξει τα κομμάτια που επιθυμεί από τη βιβλιοθήκη του iPhone, iPad και iPod touch (με iOS 4.2) – εξαιρετική λύση για πάρτυ στο σπίτι!


Η συμβατότητα των VSX-921 και VSX-1021 με τις συσκευές της Apple βάζει επίσης τέλος στα τηλεχειριστήρια, αφού η εφαρμογή iCοntrolAV2 μετατρέπει ουσιαστικά τα iPhone, iPad και iPod touch στα βασικά controllers του συστήματος, προσφέροντας άμεσο έλεγχο στις ρυθμίσεις του ήχου. Την ίδια στιγμή ο χρήστης έχει στη διάθεσή του λεπτομερή γραφική αναπαράσταση της κατάστασης πριν και μετά τη βαθμονόμηση μέσω MCACC (Auto Multi-Channel Acoustic Calibration), καθώς και τη δυνατότητα υλοποίησης ηχητικών προσαρμογών που του επιτρέπουν να δημιουργήσει προσωπικές ρυθμίσεις ισοστάθμισης από την οθόνη της συσκευής του.


Με τον ίδιο τρόπο, η εφαρμογή iControlAV2 όταν συνδεθεί με ένα συμβατό Blu-ray Disc Player της Pioneer παρέχει επίσης πλήρη έλεγχο σε ήχο και εικόνα. Οι εφαρμογές AirJam και iControlAV2 είναι διαθέσιμες δωρεάν στο Apple Αpp Store.