Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Panasonic διαπραγματεύεται την εξαγορά της Sanyo Electric Co, deal που αν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο όμιλο ηλεκτρονικών στην Ιαπωνία.

Πληροφορίες θέλουν την Panasonic να έχει υποβάλει πρόταση προς τις Goldman Sachs Group Inc., Sumitomo Mitsui Banking Corp. και Daiwa Securities SMBC Co., οι οποίες κατέχουν συνολικά ποσοστό 70% σε προνομιούχες μετοχές της Sanyo Electric, προκειμένου να προβεί στην εξαγορά της τελευταίας. Η συγκεκριμένη φημολογία οδήγησε χθες κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων την μετοχή της Panasonic Corp. στο Τόκυο.

Σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου η Goldman Sachs είχε χαρακτηρίσει το πιθανό deal ως «στρατηγικά βιώσιμο και πιθανόν ωφέλιμο και για τις δύο πλευρές», επισημαίνοντας ότι «η αναδιοργάνωση της Sanyo έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό τύπο, Panasonic και Sanyo έχουν ήδη καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία, ενώ οι πρόεδροι των δύο εταιρειών αναμένεται να προβούν από κοινού σε συνέντευξη τύπου στις 7 Νοεμβρίου για να ανακοινώσουν λεπτομέρειες.

Τα ίδια δημοσιεύματα τοποθετούν χρονικά την ολοκλήρωση της συμφωνίας τον Απρίλιο του 2009, ωστόσο η Panasonic σε χτεσινή της ανακοίνωση διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει καμία οριστική απόφαση αναφορικά με τη Sanyo.