H Google παρουσιάζει σε δοκιμαστική λειτουργία το κοινωνικό δίκτυο του μέλλοντος, το οποίο για αρκετούς είναι η απάντηση στο Facebook.


googleΌπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, το Google+ δεν είναι απλά ένα κοινωνικό δίκτυο αλλά η εξέλιξη της ίδιας της Google αφού πλέον οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και η αλληλεπίδραση μαζί τους με διάφορους τρόπους, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Internet.


Εκ πρώτης όψης το Google+ δεν μοιάζει με κανένα άλλο Project της Google αφού από τα πρώτα videos που δημοσιοποίησε η εταιρεία βλέπουμε ένα πολύ όμορφο σχεδιασμό, «καθαρό» όπου μόνο οι απαραίτητες λειτουργίες εμφανίζονται στον χρήστη. Ο πύργος ελέγχου η αλλιώς το σημείο από όπου υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Google+ είναι μια μπάρα μαύρου χρώματος η οποία βρίσκεται στο άνω μέρος κάθε σελίδας της Google.


Τα χαρακτηριστικά του project είναι τα ακόλουθα:
– Circles: Πρόκειται για την υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών, βίντεο και ιστοσελίδων με όσους φίλους έχετε στον λογαριασμό σας.
– Hangouts: Η Google θέλει να κάνει τις βιντεοκλήσεις με δυνατότητα συνομιλίας μέχρι και 10 ατόμων.
– Instant Upload: Το Instant Upload ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στο λογαριασμό που έχετε στο Google+. – – Sparks: Βρίσκει περιεχόμενο στο Internet που σας ενδιαφέρει αφού πρώτα έχετε εισάγει μερικά από τα ενδιαφέροντα σας.
– Huddle: Το Huddle αναλαμβάνει την επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων με τα contacts σας μέσα από το 3G δίκτυο του κινητού σας τηλεφώνου.
– Mobile: Η Google θα κυκλοφορήσει εφαρμογή της υπηρεσίας και για iPhone χωρίς να γίνεται αναφορά για κάποια άλλη πλατφόρμα. Η εφαρμογή για Android είναι διαθέσιμη στο Android Market.


Το Google+ βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο με πολύ περιορισμένη πρόσβαση αρχικά.