Η Dell  ενημερώνει το πρόγραμμά της για την αντικατάσταση μπαταριών με βάση πρόσθετες πληροφορίες που έλαβε από τον προμηθευτή μπαταριών ιόντων λιθίου Sony.

Dell logoΗ Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ορισμένες μπαταρίες φορητών υπολογιστών που κατασκευάστηκαν από την Sony  έχουν ανακληθεί, και η Dell  συμπεριλαμβάνεται στην λίστα κατασκευαστών συστημάτων σε αυτή την ανακοίνωση καθώς έχει παραλάβει μερικές από τις επηρεαζόμενες μονάδες – λιγότερες από 300 παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Sony, οι 300 μπαταρίες ενδέχεται να παρουσιάσουν κίνδυνο πυρκαγιάς και εγκαυμάτων. Τα πακέτα μπαταριών κατασκευάστηκαν από την Sony  στις 9 Νοεμβρίου του 2004 και στις 11 Απριλίου 2005 και παραδόθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα ως εξαρτήματα των φορητών υπολογιστών Latitude και Inspiron ή ως ανταλλακτικές μπαταρίες.

Η Sony παρείχε επιπλέον πληροφορίες στην Dell  σχετικά με την ανάκληση μπαταριών ιόντων λιθίου της εταιρίας το 2006 , διευρύνοντας τον αριθμό των μονάδων που πιθανά αφορά η ανακοίνωση κατά 15,000 τεμάχια περίπου παγκοσμίως. Η Dell  έχει ενημερώσει τον υφιστάμενο δικτυακό τόπο ανάκλησης www.dellbatteryprogram.com για την αντιμετώπιση και των δύο θεμάτων.

Η Dell ζητά από τους πελάτες με τα αναφερόμενα συστήματα να επισκεφθούν την διεύθυνση, ακόμα και αν έχουν ελέγξει προηγουμένως την μπαταρία τους ως μέρος της προηγούμενης ανάκλησης. Η Dell  θα αποκαταστήσει με δική της πρωτοβουλία τις μπαταρίες που επηρεάζονται χωρίς επιβάρυνση.

Η Dell δεν αναμένει αυτή η ανάκληση να έχει κάποια ουσιώδης δυσμενή μεταβολή στα αποτελέσματα των εργασιών της, στην οικονομική της κατάσταση ή στην ρευστότητά της.