Η SAP κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά για εφαρμογές διαχείρισης οικονομικών επιδόσεων και εταιρικής στρατηγικής.


SAP Business OneΝέες εκθέσεις της IDC αναδεικνύουν τη SAP AG στην κορυφαία θέση της παγκόσμιας αγοράς λύσεων Business Intelligence (BI) παγκοσμίως, βάσει των εσόδων από διαδικασίες συντήρησης και άδειες χρήσης λογισμικού (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων της συνδρομής). Επίσης, η IDC αναφέρει στις εκθέσεις της ότι η SAP έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά για εφαρμογές διαχείρισης οικονομικών επιδόσεων και εταιρικής στρατηγικής (λύσεις FPSM) για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.


Σύμφωνα με τις δύο αναφορές της IDC («Worldwide Business Intelligence Tools 2010 Vendor Shares» και «Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2010 Vendor Shares»), η SAP καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά BI με έσοδα $1.866,4 εκατομμυρίων και μερίδιο αγοράς 21%.


Ταυτόχρονα, τα έσοδα της εταιρείας από την αγορά FPSM ανήλθαν στα $629 εκατομμύρια, τα οποία αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 24,9%. Από το 2009 έως 2010, η SAP ξεπέρασε το μέσο όρο ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς σε κάθε κατηγορία. Στην αγορά των εργαλείων BI, η SAP παρουσίασε ανάπτυξη 19,9%, ενώ η συνολική ανάπτυξη της αγοράς διαμορφώθηκε στο 11,4%. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά των λύσεων FPSM έφτασε το 17,5%, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση το 9,2% της παγκόσμιας αγοράς.