Έρευνα της Ogilvy αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός Social Media με άλλα Μέσα πολλαπλασιάζει 2 έως 7 φορές την πιθανότητα κατανάλωσης και πραγματικής αύξησης δαπάνης.


social mediaΈρευνα της Ogilvy αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός Social Media με άλλα Μέσα όπως το Outdoor, oι Δημόσιες Σχέσεις και η Tηλεόραση πολλαπλασιάζει 2 έως 7 φορές την πιθανότητα κατανάλωσης και πραγματικής αύξησης δαπάνης.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, από την Ogilvy και τη ChatThreads, που πραγματοποιήθηκε σε καταναλωτές αλυσίδας εστιατορίων fast food, τα άτομα που εκτίθενται στα Social Media είναι πολύ πιο πιθανό να αυξήσουν τις δαπάνες και την κατανάλωσή τους από εκείνα που δεν είναι εκτεθειμένα. Η επιρροή ήταν πιο μεγάλη όταν τα social media συνδυάζονταν με άλλους τύπους μέσων.


Σε σύγκριση με άτομα που δεν εκτίθενται, όσοι εκτίθενται στα ακόλουθα μέσα ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν αυξήσει τις δαπάνες ή την κατανάλωσή τους από άλλους:
– Έκθεση μόνο σε Social Media: 7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα υψηλότερης δαπάνης (παρατηρήθηκε για τα KFC).
– Social Media + Outdoor διαφήμιση: περίπου 2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα υψηλότερης δαπάνης ή κατανάλωσης (παρατηρήθηκε για όλη την κατηγορία QSR συνολικά).
– Social Media + τηλεοπτικές διαφημίσεις: 2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα υψηλότερης κατανάλωσης (παρατηρήθηκε για τα Wendy’s).
– Άτομα που εκτίθενται στα Social Media + εφημερίδες ή περιοδικά κατανάλωσαν 17% παραπάνω ανά εβδομάδα (παρατηρήθηκε για την κατηγορία QSR).